• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,501
Ekipa passat b7 2011 godište, znači svjetla naprijed trepere, svjetla u kabini trepere, ne jako, ali primjetno, očigledno ..
Dal to može bit do alternatora?
Kako pali? Veselo ili laganini?

Može biti više stvari, ali loš akumulator ili neispravan alternator su najčešći, probaj spojiti kablove na drugi auto koji puni ili napunjen akumulator dok auto radi, pa vidi dali prestane treperiti, ako prestane, prvo promijeni aku jer je vjerojatno on uzrok, ali ako i dalje, onda je alternator u pitanju.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,501
Optereti sustav, klima, ventilacija do ibera, maglenke, dugo svijetlo, itd, ako primjetiš da jače treperi ili da se prigušuje, aku je u loš, bez obzira što pali "dobro".

Svakako sprovedi gore napisano da vidiš dali je povezano s naponom ili pak s nečim drugim.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,217
Koji auto da kupim? Ode samuraj za Dubrovnik u subotu 🙄😢🙄😢.

Rav4, kia sorento... Ne znam šta još valja za po voćnjaku I izvan asfalta od tih "novijih".

Za sada mi je sorento 2005 zapela za oko. Pravi terenac, pogoni i ovjes od pajera. Ok cijena..

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,839
ja sam baš htio vidit koliko su napredniji od rusa, jer imam većinom ruske traktore...i ostao sam iznenađen...za popravak jeepa ti treba čekić, isto kao i za ruse... ;)

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
968

Rav4, kia sorento... Ne znam šta još valja za po voćnjaku I izvan asfalta od tih "novijih".

Za sada mi je sorento 2005 zapela za oko. Pravi terenac, pogoni i ovjes od pajera. Ok cijena..
Suzuki Jimny, Fiat Panda, Dacia Sandero, Honda HR-V (samo prvi model je AWD), Kia Sportage, Hyundai Galloper ili Terracan, Mitsubishi Outlander ili Pajero, Opel Frontera,...

Ne znam uopće koju klasu gledaš?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,501

RAV4 dobar, ali ima svojih mušica, pisao sam već o tome negdje kad me ZJ podjebavao 😂 😂

Sorento je navodno isto okej autić, možda čak i manje mušica nego RAV ima.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,217
imao susjed vitaru staru, nježno je to za teren...
Ne možeš vitaru I samuraja u isti koš. Vitara je suv uvijek bila...

Suzuki Jimny, Fiat Panda, Dacia Sandero, Honda HR-V (samo prvi model je AWD), Kia Sportage, Hyundai Galloper ili Terracan, Mitsubishi Outlander ili Pajero, Opel Frontera,...

Ne znam uopće koju klasu gledaš?

A brate mili ti ga sad nabroji.

Jimny I panda su mi mali. Zato i prodajem samuraja
Sandero neću ni spominjati
Hr-v nema veze s terenom ni robusnosti
Sportage, samo prva serija. Ali opet. Jako e žale ljudi
Galloper može ali ga je nemoguće naći u ok stanju (to je inače pajero s korejskim potpisom)
Terracan... Ne
Outlander.... Bolje ću na Renault clio staviti terenske gume...
Pajero je vrh...uz land cruisera. Ali isti problemi ko sa galloperom
Frontera je dobra, ali ima problema.

@Propali Poljoprivrednik

Sorento mi je za sada na vrhu liste. Jedino me malo strah što ih je većina automatika pa tražim ručni. Imao sam neugodno iskustvo s starim automatikom pa pušem i na prazno. Sviđa mi se što slovi za izvrsnog tegljača prikolice. Ali opet s druge strane. To je ogroman auto i održavanje je sigurno duplo naspram rav4... Znam da nisu ista klasa. Ali mi sorento klasa realno ne treba.

Najnoviji postovi

Na vrh