• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,467
@zoran89...odlicna ideja...probati cu. Ako se zaledi, to ce se potrgati a vrata ce se otvoriti.
@ domy_os...imam vodu u garazi pa vrata moraju biti zatvorena radi smrzavanja.
Vruci auto udje u garazu pa se kondenzira vlaga na vratima koja se onda cijedi i smrzne

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,138
Par mm zračnosti neće smrznuti vodu niti kod vanjskih -20°C. Imam skoro 10 mm luft ispod vrata i nikad problema sa smrzavanjem vode. Garaža je doduše u sklopu kuće (2 zida unutarnja).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,361
Par mm zračnosti neće smrznuti vodu niti kod vanjskih -20°C. Imam skoro 10 mm luft ispod vrata i nikad problema sa smrzavanjem vode. Garaža je doduše u sklopu kuće (2 zida unutarnja).

Moja vila promaja ima i više od 10mm, ima mjestimično i preko 20. Vrata okrenuta sjeveru i onomad prije dosta let kad su jutarnje bile -15 oko Božiča nije se kurilo i za probu sam kraj njih ostavil plastičnu flašu sa vodom. Nije se smrzla.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
597
Jedini siguran način je da kupuješ auto od jako dobro poznate osobe i da znaš sto se sa autom u međuvremenu događalo. Ostalo sve je rizik

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,639
To mi je jasno, ali kako provjeriti kilometražu?
Jedan od dobrih izvora informacija može biti originalna servisna knjižica. U njoj su datumi obavljenih servisa i zatečene kilometraže. Ako prodavatelj nema servisnu knjižicu vrlo velika je mogućnost da nešto skriva.

Kako je kolega forumaš več spomenuo, odeš u stanicu za tehnički pregled, platiš naknadu i dobiješ podatke o zatečenim kilometražama na proteklim TP. Usluga nije besplatna.

Pogledom detaljno provjeri istrošenost obloge volana, pedala za kočnicu, kuplung i za gas, također istrošenost tapecirunga vozačevog sjedala.

"Probaj prokužiti" da li uopće još postoje zračni jastuci u vozilu, ili su samo prazni prostori ispod poklopaca za njih. Znam da je dosta VW i Audi automobila preprodano u takvom stanju.

Za početak ti evo dovoljno nevolje i nedoumica 🙃🥂.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,361
Ako je auto kupljen kod.nas onda na tehnickom imaju kilometrazu...
Ili barem od trenutka kad je registriran kod.nas...
Ako se kilometraža redovito skida žali bože tehničkog, a skida se... ;)

Jedan od dobrih izvora informacija može biti originalna servisna knjižica. U njoj su datumi obavljenih servisa i zatečene kilometraže. Ako prodavatelj nema servisnu knjižicu vrlo velika je mogućnost da nešto skriva.
Ne nužno. Moj auto ima žigove serevisa samo dok je u garanciji bil, a i dok je bil sam imal svađe sa servisom nebi li mi nedostatke uklonili...
Nakon toga moja garages i moja ruka penkalom u servisnu knjigu. Ko vjeruje vejeruje, a ko ne ni nemora.

Ovo tapacirunzi, pedale, volan može proči ali velika večina se danas da prikriti, čak i dobro kemijsko čuda napravi.

Dobra dijagnostika, uglavnom u ovlaštenom, čuda podataka može otkriti kaj se s autom događalo.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,424
Tko se bavi takvim radnjama uvijek prije tehničkog vrati sat, tako da ni to nije garancija...
I onda kad ga spojiš na dijagnostiku vidiš pravo stanje kilometara, jer na 3 mjesta očitava kilometražu, barem je tako na mome Focusu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,361
I onda kad ga spojiš na dijagnostiku vidiš pravo stanje kilometara, jer na 3 mjesta očitava kilometražu, barem je tako na mome Focusu.
Đizus, kad Ford to more kud sve onda pravi auto bilježi kojekakve podatke :hahah: ;);)

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,813
Ne
Imaš i onaj karvertikal ako imaš sreče
Ma carvertical je sranje...vise puta sam cuo da na carverticalu bio auto bez greske a ljudi znali da je imao saobracajku...tak da nazalost tesko je bilo cemu vise vjerovati...

Najnoviji postovi

Na vrh