• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

baca ulje na auspuh

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nebi smelo ali u zadnje vreme sve vise se desava. nisam ih ja ugradjivao nego posle drugih ponovo menjao. evo ti mog renoa 19. iz austrije je dosao i trosio ulje kao blesav.kad sam ga otvorio vidi se da je radjena puna generalka i da je jako malo presao posle toga. povadim klipove kad kompresione ko nove a uljna slizana skroz prozvirila opruga kroz nju samo sto nije prosla. a ostalo sve kao novo i bez trunke habanja ili zajeda. kad sad proizvodi karike ko stigne

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
neznam točno al prve su bile talijanskea druge turske.kupovane u masivi u bjelovaru.obadvoje isto sr**e.e sad neznam koliko ima veze zračni filter jer sam nešto čuo ako je filter zaštopan i nema dovoljno zraka da to utječe na karike a ja sam prije tog na nekih dva mjeseca zaglavio u ootoku i povuklo mi je malo vode u motor pa neznam sad koliko mi filter utječe na to.dal zbog njega odlaze karike (zbog manjka zraka) il je u pitanju kvaliteta al obadvoje su otišle dosta brzo

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Nije samo problem kvalitet.Na to moze uticati i prosiren kanal za kariku na klipu i neravan oblik stubline koji se nevidi okom.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Nije samo problem kvalitet.Na to moze uticati i prosiren kanal za kariku na klipu i neravan oblik stubline koji se nevidi okom.

Pa kvaliteta je sigurno bitna no bez obzira ne smiju tako brzo proći i mislim da si u pravu kada govoriš o proširenom kanalu jer se tada karika pomiče i preklapa i daleko se brže troši a i neravan oblik stubline ima uticaj no da je samo to nebi je tako trošilo jer stubline kod tome se znaju tako jako zastakliti pa čak i kada je karika dobra zna mimo izlaziti malo ulja pa ih je porebno zaribavati brusnim papirom.kada se stavi nova karika.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Stublina na oko izgleda glatko i ok.Kad se pređe alatom za honovanje tad se vide poprecni bregovi.Tu smirgl slabo pomaze .Moras imati ovakav alat da bi mogao vidjeti bregove na stublini i poravnati ih.
showimagep.jpg

primenahonerica1.jpg

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
E prijatelju nemam ti ja to ali vidio i znam kako izgleda ipak kada ja budem radio i ako bude trebalo ići će strojna obrada.a nisam mislio da se smirglom ravnaju neravnine nego da se zabrusi ta fina površina naravno trea jako fini ne znam granulaciju na pamet.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako Tomin cilindar ide na strojnu obradu onda mora biti na specijali.Tad moras da kupujes i novi klip i karike.Ja licno vise volim standard.Klip,karike i stublina novi.Tad netereba strojna obrada sem za radilicu i cahuru u klipnjaci.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Ako Tomin cilindar ide na strojnu obradu onda mora biti na specijali.Tad moras da kupujes i novi klip i karike.Ja licno vise volim standard.Klip,karike i stublina novi.Tad netereba strojna obrada sem za radilicu i cahuru u klipnjaci.

Još sam ja daleko od specijale samo sam tako rekao mogla bi proći prva pa bi bio za nijansu jači hehehhehehe (zanemarivo):icon_mrgreen:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Mozda bi bio jaci malo,al je radilica iste debljine i snage.Zato se meni i nesviđaju friziranja tih motora.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Pa zato kažem prva specijala još kako tako moze proći druga po meni nikako .

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
svaki motor je predvidjen koliko moze specijala izdrzati. nekad je bolje i na trecu obraditi fabricku hilznu nego ubacivati sad ove neproverenih kvaliteta. nisu te obrade tolike da ce se bas frizirati ili osetiti toliko .oseti se sto je pre toliko bio slab a sad pun snage pa nam izgleda mnogo vise.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
svaki motor je predvidjen koliko moze specijala izdrzati. nekad je bolje i na trecu obraditi fabricku hilznu nego ubacivati sad ove neproverenih kvaliteta. nisu te obrade tolike da ce se bas frizirati ili osetiti toliko .oseti se sto je pre toliko bio slab a sad pun snage pa nam izgleda mnogo vise.

Naravno da je tako no u vezi ulja zar nebi trebalo do kraja sagorjevati ako izlazi kroz karike ?a ako prolazi kroz vodilice ventila izlazilo bi na auspuh sirovo(crno)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kad je kompresija slaba treba veca temperatura da bi izgorelo skroz u komori.izgori jedan deo a deo izbaci nesagoreo pogotovu dok je hladan i neopterecen.kad je kompresija mah i temperatura u komori je mnogo veca i time mnogo bolje i naftu iskoriscava ali kad oslabi kompresija i temperatura u komori drasticno opadne pa time i izbacuje i deo nafte zive a kamo li ulja

Posljednje uređivanje:
B

bosniahos

Guest
Pa čekajte,zar se ne radi proširenje kanala za karike na klipovima i prema tome rade nove karike.A izmijena vodilica uz ovo prvo bi morala dati rezultata u pozitivi,ili je TV poseban u tim doradama.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jel bi moglo utjecat ak nema termostat pa da mu se kod laksih poslova ne zgrije na radnu pa se karike trose brze i naravno losa kvaliteta.
Veli da mu je povuko vodu iz potoka pa da nije od razlike temp nesto zdeformiralo?
Moje misljenje,nek neko veli ko je radil generalke jel moguce to uvijanje ili deformacija cilindra ili glave?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Jel bi moglo utjecat ak nema termostat pa da mu se kod laksih poslova ne zgrije na radnu pa se karike trose brze i naravno losa kvaliteta.?

kaj će mu termostat ak je zračno hlađen motor....:icon_scratch:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
jedan moj drugar je nagrabao sa labinom tako kad je prelazio potok.motor bio vruc a upadne u dublju vodu i ventilator mu nabio vodu na vrele stubline i glavu. ubrzo je radio generalku.napukla stublina i popucale karike. bosniahos klipovi ako se prosire kanali [aksijalni luft] se menjaju. nema vece koje su specijale ili je standardan debljina karike je ista kao i kanal u koji ulazi i to je jako mala tolerancija. kad se ocisti kanal udubinu vide se i tu nekad ostecenja od naleganja karike. kad se radi na specijalu stublina se obradjuje na malo veci precnik i tako se ubacuje i klip i karike siri za toliko koliko je prosireno. svaki motor je propisano koliko iznosi sirenje stubline po specijali a najcesce za 0,2mm dok za radilicu je 0,25mm po specijali. e sad kad je izmere koparaterom procene na koju se moze obraditi da nebude ovalna ili da nema neki ris . i na tu specijalu ubacujes klipove sa karikama. vodilice ce dati prave rezultate ako se i ventili promenu jer se habaju oboje u toku rada. vazdusari su malo zeznuti jer traze bolji kvalitet materijala za sve delove a kao u prvoj ugradnji necete nigde naci. ali ko ih cesce radi moze proceniti koji se dobro pokazu u eksploataciji. mnogo od same obrade i sklapanja zavisi pogotovu od servisa koji to uradi. mnogi izvikani servisi rade lose u sta sam se uverio mnogo puta pa posle imam probleme.

B

bosniahos

Guest
Vica ovo mislim da nisi upravu,ako ima materijala na klipu, ovo što san preporuči je najjednostavnije i najjeftinije riješenje.Ne govorim o standardima,i specijalama TV, jer se karike rade nanovo šire po narudžbi.Ako izdura Fendt ondak garant diže i TV.Napisa san ako kod njega nije posebno,onda ne vridi moja teorija.Sad več svaki majstor mehaničar ima oni uređaj kojim se sluša rad mašine i eventualni problemi sa ležajevima i ostalim elementima se lahko utvrde i bez rasklapanja.Pošto TV nije V8 dobro bi ga bilo sveijedno rastavit i detaljno pregledat,jedino danas para nije svima u đepu.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
taj sistem sa debljim karikama jos nisam cuo. ili si mislio sirim po obimu. po obimu mozes siru ubaciti ako skines ajzec na vrhu da moze proci. ali sta ces sa ovalnoscu stubline. druze kad se nesto radi onda se radi . ako se krpi onda se izhod nezna kakav ce biti i dokle ce biti. tu su tolerancije sklopa dosta bitne. to ti dodje ko klip na standardu a karike i stublina na specijali. to propusta kompresiju u startu i cesto i do pucanja karika ili neravnomernog lizanja dodje. znas kako kazu ili kuj il se nemoj garaviti

Najnoviji postovi

Na vrh