• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

baca ulje na auspuh

B

bosniahos

Guest
A dobro,postoji teorija i praksa.Ijoš da spomenem ito različito govorimo i pišemo nas dva pa se ne razumijemo ali u osnovi to je to.Ili krpaj ili plati novo.A sad mi tu nešto brusimo minjamo fi u elipse a glavni igrač koji je postavia pitanje čuti.Da čujemo i njega hoče li past generalka ili ima samo para za pokrpit.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pa vidis krpi jednom kosta ,krpi drugi put kosta i sad opet radi. bolje da je u startu skupio jos malo i odradio i bio miran. o tome hocu reci. jedan moj kolega upravo tako radi ali stalno ima posla. nikad neuradi sve samo osvezava i posle godinu dve opet .a ruke svaki put kostaju[ majstorske ] .njemu lepo to je najbitnije a musteriju ko jeb........ neke stvari se daju odraditi ali se mora dobro sve pregledati da bi osvezavanje moglo proci. ja sam meni osvezavao karikama ali je ostalo ko novo. gazim vec 50000 km ni kapatke ne trosi i najmanje ce jos toliko.

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
e da čitam vas i neznam što reći.majstor mi je dobar i jako jeftin.inače je sad u penziji al ju je zaradio kao serviser tomica i ni njemu nije jasno.isto je rekao da il je loš kvalitet ili nedobija dovoljno zraka preko filtera.filter pregledao i on ok.znači loš materijal,moj traktor ima odličnu kompresiju tu nema frke samo se uljna karika troši.cilindar nije elipsast jer onda bi kompresija bila loša.meni je isto čudno da se samo uljna troši ali???tako je...za generalku sam pitao jednog drugog majstora i on mi je rekao da on meće original lombardinijeve dijelove i to dođe oko 3000-3500 kn........pa sad vidi:icon_pray:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
e pa vidi sad sam. ako hoces kvalitet moras platiti. ja sto bih iskreno da je moj uradio to je da stublinu obradim na specijalu i nov klip i karike.ostalo pregledati lezajeve ventile itd.. a reci mi jer oni imaju mozda cep od ulja na deklu ventila ko kultivatori. hoce i tu zapusiti oduska ili ako je pretegnuta pa da izbacuje ulje.kvalitet karika je najverovatnije u pitanju sto ta odlazi uljna pre. mekan materijal. i ja sam mogao samo karike kupiti za 22eur losije ali sam ubacio francuske od 55eur. kad je sve ostalo pregledano i dobro on i radi kako treba.

vinogradnik

Član
Tu od
31 Lis 2010
Poruka
51
e da čitam vas i neznam što reći.majstor mi je dobar i jako jeftin.inače je sad u penziji al ju je zaradio kao serviser tomica i ni njemu nije jasno.isto je rekao da il je loš kvalitet ili nedobija dovoljno zraka preko filtera.filter pregledao i on ok.znači loš materijal,moj traktor ima odličnu kompresiju tu nema frke samo se uljna karika troši.cilindar nije elipsast jer onda bi kompresija bila loša.meni je isto čudno da se samo uljna troši ali???tako je...za generalku sam pitao jednog drugog majstora i on mi je rekao da on meće original lombardinijeve dijelove i to dođe oko 3000-3500 kn........pa sad vidi:icon_pray:

Kolika je normalna kompresija,meni je majstor izmjerio, na jednom cilindru je 16, a na drugom 12 , kaže, da je ispod granice i da razmislim o generalki ??

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
dobro ti je rekao.na to je divno cudo kako i upali. toliko benzinac napravi.zaboravio sam tacno kako se pretvara stepen kompresije u bare. kod vas je stepen kompresije oko 17-17,5. pritisak u barima je otprilike 25bara ili vise kad je ekstra motor

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
e da čitam vas i neznam što reći..za generalku sam pitao jednog drugog majstora i on mi je rekao da on meće original lombardinijeve dijelove i to dođe oko 3000-3500 kn........pa sad vidi:icon_pray:

čuj u pravu je pogotovo šta se tiče uljnih karuka daleko su kvalitetnije neznam jesi li kada usporedjivao orginalne lombardinijeve sa ovim drugim zamjenskim razlika je vidljiva na oko a o materijalu da i ne govorim.zamjenske su malo uže i zato ima lufta u kanalima i dolazi do bržeg trošenja.vjerojatno i ti zamnjenski klipovi imaju uži kanal.zamjenske su ni 100 kuna a lombardinijeve 290 za tvoj motor

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
pitao sam sad na sajmu baš na lombardinijevom štandu i rekli sa da njihove dođu 350kn i da je vjerojatno uzrok loš materijal

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pitao sam sad na sajmu baš na lombardinijevom štandu i rekli sa da njihove dođu 350kn i da je vjerojatno uzrok loš materijal

ja dok sam imao vise posla na motorima vecinom sam kupovao sklopove na sajmu. tu je najbolji kvalitet delova u ponudi. kvalitet materijala za sklopove je najbitniji za uspesnost remonta motora i najbolja je kombinacija ceo sklop od jednog proizvodjaca uzeti. ako su dobre hilzne i klip ja uvek kupim tvrdje karike. malo duze im treba da se uhodaju [ uklizaju] ali zato posle rade besprekorno i dugovecno. lombardinijeve su po meni bez premca po kvalitetu i sigurno bih preporucio svakome pogotovu na sajmu kupljene

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
Pozdrav. Mogu li se negdje nabaviti dijelovi za Tomo Vinković 522? Po mogućnosti kvalitetni?

Najnoviji postovi

Na vrh