Ima jednu pumpu,ulje se ne grije vise nego sto treba, hladnjak ulja ima termoprekidac koji radi uredno(pali gasi ventilator po potrebi)
Danas smo dostelovali pritiske ulja,bili su 350 bari,smanjeni na 320. Majstor koji je to radio kaze da i 350 moze proci,te nove masine rade na tom pritisku,s obzirom da je moja masina stara 20 godina,smanjio je na 320. Medjutim u radu masine se nista nije promijenilo. Covjek tvrdi da je hidraulika 100 % uredna. Sto u meni pravi sumnju na motor sad ode ovo malo dalje ali
motor je u skoro savrsenom stanju,suh potpuno,ne trosi ulje,ne izbacuje na odusak,turbina zadovoljava,bosh pumpa i dizne takodje(vec sam negdje napisao) ali kad sam ja uzeo bager auspuh je bio progorio taman tako da dim udara direktno u usis ja sam zamijenio filter u kojem je bilo par kilograma cadji i osjetio sam razliku odma posle zamjene filtera, skidao sam i usisnu granu ali nema nekog taloga,sad samo kontam da se nije slucajno malo te cadji provuklo pod filter i ostalo pod ventilima, pa ne zatvaraju dobro,ventili su takodje prestelovani i bilo je puno razlike skoro pola milimetra lufta da je bilo.
Malo je duzi post ali se nadam da ne zamjerate.
Pomagajte ako znate