Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,085
Ima di za nabavit sadnice i kako bi mi došle do otoka?
Naravno da ima.Ima di za nabavit sadnice i kako bi mi došle do otoka?
Hvala na informaciji,Maximus80
Batat ne treba navodnjavati 10 dana nakon sadnje.
Batat inaće ne voli vodu tako da s navodnjavanjem oprezno.
Ako več zalaziš u komercijalnu proizvodnju ( a pretpostavka je da je to več komercijalna 1ha tu nema navodnjavanja) kasnije se to navodnjavanje odrazi na skladištenje pa tu nastaju već problemi.
Ako je presadnica s supstratom dobrih 7 dana ona crpi iz supstrata.
Ako ćemo pričati o nekim drugim stvarima temperatura folija ,nedostatak oborina ,onda je bolje topovima navodnjavati nego kap na kap.
Ma da na internetu ima svega treba samo razabrati što je ok.Hvala na informaciji,
Ove godine namjeravam posadit 150 kom na mjesto gdje imam vodu.
Al po intrernetu viđam da ljudi stavljaju i foliju i cijevi kap po kap, pa mi je nejasno koliko to oni vode troše na navodnjavanje i po kom principu?
Batat ne treba navodnjavati 10 dana nakon sadnje.
Pa da ja uopće nakon sadnje ne navodnjavam niti ga zaljevam.Dillinger, oprezno, mogo bi te netko doslovno shvatiti i posadit ga u suhu zemlju bez zalijevanja 10 dana...
Istina je da se zalijeva ovisno o potrebi, može to bit odmah nakon sadnje ili nikad....pravila ustvari nema...moraš biti 🦊!
A pa moraju ga saditi na gredicune rade svi tako kao ti...😜
nego, što mu se dogodi ako mu daš previše vode u vegetaciji poslije u skladištu, smežura se?
Naravno da naraste.E sad dali je gomolj lijep ili je kvrgav otom potom jel teško da komercijalna proizvodnja može kao u vrtu biti pa iskapati gomolj po gomolj.viš, ja svog ne vadim do 10. mjeseca, onda neide sa 30 na 8, nego se ohladi u zemlji i nema problema...
i ne sadim ga na gredicu, samo pod foliju, pa svejedno naraste...
Kako liječiti? Ili da ga ostavimo da se sam oporavi?Ako listovi počnu žutiti na tim dijelovima onda je gljivična bolest. Fuzarijsko venuce. Moguće je da je prihrana folijarno bila izraženija pa je dobilo po listovima.