• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BCS kosilica

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
tko prvi put radi s kosilicom i nezna naravno da je tesko al kad se naucis ide ko pjesma...iskreno dobro te prodrma i ruke utrnu al naucis se pa u to izbjegnes...prije su rucno kosili tako da kad su kosilice dosle i ko ju je imao nije ni osjetio da kosi a tek traktori pa sad roto kose eee

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Evo me opet u ovoj temi,samo sad sa istom pricom kao kolega abarth kad je otvarao ovu temu.Sasvim slucajno i nenadano postao sam vlasnik jedne stare bcs kosacice.Po prici vlasnika stajala je otprilike negde od oko 1980 na srecu u garazi,a nazalost poslednje 2 god napolju,a inace kupio ju je njegov pradeda novu pocetkom 60 ih.Zbog te poslednje 2 god mnogo je zaradjala i bile su sve rucice zablokiranle,ali sam uspeo sve to da razblokiram i lagano se salta i sve funkcije menjaca i kose su ispravne.Motor je petrolejski, veoma redak condor milano,koji cu probati ovih dana da osposobim,na srecu nije kao u abartovom slucaju zaribao:cool2: Uzeo sam je sa namerom da je preprodam,ali za pola dana koliko je kod mene,vec mi prirasla je prirasla srcu i ako uspem motor da osposobim,sredicu je komplet za svoju dusu

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
To je baš bcs? Bit će posla oko nje ali ako pokreneš condora i nije za generalku na konju si.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pričam ti priču, ma bila je dva dana na kiši ! Namakala se ona malo više (kiše, magle i mraza).

Nemoj da te to obeshrabri, sve se to da urediti ako je mehanički ok i da nije cilindar ruzin (nagrižen).

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ova BCS nije vrijedna cak ni u Bosni,U ovakvom stanju vrijedi samo ako je dzaba,,,

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Posle ko ce ga znati zapravo koliko vremena kosacica opet pod krovom i to u mojoj radionici,i odmah na rasturanje.Rastavio sam motor klip mi deluje ok,nema malih pukotina a i nekih dubokih risova(ako se nekome drugacije cini sa slike,svaki komentar je dobro dosao, jer sam ja jos uvek amater u mehanici),stublinu nisam slikao,a delUje mi odlicno,kao od stakla da je,lufta ima na lezaju izmedju radilice i klipnjace.Najvise me brine to sto nebaca varnicu,nikada ni na jednoj masini nisam imao taj problem pa neznam sta mi je ciniti.Inace u blizini nema ni jedan majstor koji bi se prihvatio ovog posla,niti iko u okloini poseduje ovakvu posto zivim u velikom gradu,tako da nemam koga sem vas forumasa za savet pitati.

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Uz pomoc jednog clana foruma uspeo sam da sredim struju,takodje karburator rastavio i sve ocistio izduvao i spakovao,ali idalje nece da upali,sta li moze sad biti:icon_scratch:

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Ivadi svecicu montiraj je na kabl i stavi na stublinu da ima masu , zatim uzmi drvce gurni kroz otvor svecice da kada gurblas motor malo dohvata drvce i gledas . Varnica treba biti malo pre gornje tacke klipa ako ne gledaj verovatni nisi montirao paljenje na mesto . Ako to radi malo sipni goriva u cilindar vrati svecicu i probaj mora barem malo da se zakaslje .

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Motor nisam upeo da osposobim tako da sam ga kod majstora poslao,a za to vreme sam se pozabavio oko izgleda:icon_fU:

I evo za kraj remake cuvene abarthove fotografije na moj nacin :icon_mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh