• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BCS kosilica

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
abarth ak ideš sa makinom u nekakvu opaku "okrepčevalnicu" moreš odma lokalnim štemerima nabrusiti sekire,nože i ostalu opremu pa da vidiš zabave a ti samo prešaltaš makinu i odpeljaš se kad postane gusto:icon_lol:

Ova ti je dobra, samo ti štemeri s nabrušenim sekirama bi bolje odradili posal da obore neko stablo umjesto motorke.... onak za trošenje negativne energije...

Nego, meni još uvijek nitko nije poslikal to polužje koje se drži fergazera....

Kod mog tasta sve neki provizorni droti, pa bi to trebalo srediti kak bog zapovijeda, pa vas zato molim slike...

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Meni je falio origi fedar koji dođe od polužja do polugice na osovinici koja otvara loputu. Pa sam ga izradio od dva dela da sam mogo naštelat pravu dužinu.Povezo sam sa elektro spojnicom tako ga mogu kratit-produživat i kad motor radi,jednu sliku sam ti stavio na prošloj stranici.Ja ne znam koje polužje je na tvojoj kosilici jer su dva tipa,mome dođe sajla za gas kod strane kuplunga a kod drugog tipa je polužje na kučištu ventilatora,regulatora su oba ista.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
38fef6885bd3176cded3d9318ab07a68.jpg
Evo nekih slika polugica. Ovdje je izbačena opruga koja je dodavala gas kako je ona htjela i dodana jedna manja oprugica na leptir koja vraća gas i lijepo se tako dozira gas.
90f8043957ed11b5492dc6119aee5ac0.jpg
c42734d5b9eb3313143c3bc2adeb87ac.jpg

Poslano sa mog VOYAGER2_DG310 koristeći Tapatalk

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Ove male opruge kod mene nema, regulator vraća gas....
U svakom slučaju malo mu fali da zafrkava, pregledati dali rotor s magnetom klapa, platine da su uredne i zazor podešen (mada desetu dvije tamo-ovamo podnosi), kondenzator preporučivo da ima, svjećica naravno da ne probija, kabal takođe. Karburator kao što @abarth reče je vrlo prost.....tu se jedino može na spomenutom vijku uganjati da dobro prima gas s niskih obrtaja, da ne puca.
Imao sam slučaj da je neko proširio diznu......i tu nema posla, nažalost bez druge dizne.....

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ova opruga original ne postoji ali zato ima oprugu odmah prije poluge koju nateže sajla kad dodaš gas. Mi smo tu oprugu izvadili i stavili komad metala da direktno reagira i oprugicu da vraća gas tako da je to sad prilično precizno. Možeš staviti karbos od nekog motora slične kubikaže koji su mnogo finiji, trebala bi mirnije raditi i manje trošiti.

Poslano sa mog VOYAGER2_DG310 koristeći Tapatalk

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Koju kosu koristite za kosnju? zadnju koju sam kupio bila je valjda alplasova,proizvodi li bcs kose. Isto pitanje za dvostruki zub,original nisam nasao.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa nisi ju tak slabo prodal, kad si takvu facu napravil.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Juče sam je dao na bolhu i danas več prodata,najviše zbog green line izgleda.Prodato bez cjenkanja za cenu koju sam postavio,ali težko ja prodam stvari u koje sam uložio puno truda,najradije bi sve imo kod kuče a treba mi plac za novi stroj za obnovu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jesi li bar pokril troške? Istina vrijeme nemre nitko platiti, no jesi li zadovoljan prodajom?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
čovjek je najsretniji kad nekog vraga kupi , još je sretniji kad to isto proda ...tko kaže suprototno laže sam sebe

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Hahaha, istina (uglavnom za brodove, aute, traktore... ) :D:

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Zdravo svima,nameravam da kupim samohodnu kosacicu za svoje potrebe kosenja nekih manjih parcela i vocnjaka,gde traktor nemoze uci.Jutros sam gledao jednu figaro kosacicu(koja je veoma slicna bcs,zato sam i pisem u ovoj temi) sa dizel lombardini motorom koji je odlican,takodje sve ostalo je u odlicnom stanju i veoma je malo koriscena ali me zabrinjava to sto je kuciste menjaca vareno sa prednje strane,ali se vidi da je veoma profesionalano zavareno,sta raditi dali je uzimati,inace ide u sve brzine i koliko sam zapazio nista nekrci niti bruji.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kod mene svi najvise hvale bcs original. Nisam nikad vidio tu figaro, samo sam čuo za nju. Ako je sve ispravno nema problema ali je ipak BCS vrh i ja bi rađe ciljao bcs. Kakvu ima blokadu ili je stalno blokirana kao stare olimpie? Njih je bilo teško voziti po cesti.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
vidim da ima tema o kosilicama,moj stari i ja imamo figaro petrolej benzin i sad od kada nema petroleja radi na cisti benzin,sta se moze desiti i dal se sta moze dodat u benzin?i kakvo ulje ide u te motore?lombardini je motor...inace ta kosilica je stara preko 30godina i u nas je stalno kosila za kuci i usluzno po selu,nemam nikakvih problema iako kazu ljudi svasta...

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Figaro je dosta zastupljena kod nas,kako talijanka tako i nasa kopija koja je skoro indeticna i proizvodi je poljostroj,ima iste mogucnosti kao i bcs stim sto su na bcs 4 brzine na jednoj rucici a kod ove 2 plus reduktor,blokada se pali po potrebi,a bcs znam odlicno jer godinama sa dedinom bcs kosim a sad sam odlucio i svoju da kupim,ali su kod nas original bcs precenjene i vise od duplo skuplje.
Care,kod nas ko ima petrolejku umesto petroleja sipa mesavinu nafte i benzina u razmeri 2 prema1,sad koliko je to pametno nisam siguran,al znam da godinama tako kose.

car14

Član
Tu od
1 Tra 2016
Poruka
119
mi vozimo na cisti benzin nisam imao prilike vidit ni pitat nikog za neku mjesavinu.a dal sta moze biti na cisti benzin?...ima vise vrsta npr.nasa ima 3 brzine i to je to a od susjeda ima i 4.speru ima na polugu.mislim da je odžačanka kopija figara

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Motor ko motor, samo da joj je malo finiji karburator da manje troši i super. Dobra je i mješavina benzina i nafte samo da ne staviš previše nafte jer dimi.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh