• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BCS kosilica

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Trebalo bi dodavati nadomjestak za olovo,
aral_bleiersatz.jpg

jer od bezolovnog izgaraju sicevi ventila (nema olova da se taloži na njima).
To sam ja dodaval u benzin za LA300 i nikad problema s njim.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dorada auspuha,kopirao sam akrapoviča:icon_rofl:Nabavljene su i drvene ručke da bude origi i poravno malo rezervar pa proba kako sedne na nosač.Treba ga još očistit iznutra i vani jer ima hrđe puno pa ofarbat.A ono glavno starudija je posle 10 leta stajanja ispod jabuke sa drugim potegom špage upalila.Jest da na par sekundi i to par puta,drugčije i ne može jer još uvek fali pola fergazera.:icon_biggrin:
060420161690.jpg
[/url] [/IMG]

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Bas im fali jedan dobar auspuh, hoćeš staviti i lonac?

Poslano sa mog VOYAGER2_DG310 koristeći Tapatalk

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Neču,neka pucketa kak prava.Neznam kak bi se ponašo motor ak bi ga ugušio,mogo bi probat ali mislim da ne bi bilo dobro, sigurno bi izgubio kojeg konjiča.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Jeli rezervoar hrđav iznutra?
Ja sam izveo auspuh sa strane, mnogo je ugodnije za radit.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Onaj manji za benzin bi još bio donekle solidan ali onaj za petrolej je dobro zarđan-nije bilo čepa pa je kiša i kondenz uradilo svoje.Očistit ču koliko se bude dalo i stavit filter.Što se auspuha tiče ona kod mene radit neče i zato nek puha gde oče.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Sprži ga kiselinom, ili elektroliza.....ako imaš živaca, a znam da imaš :(handshake):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Elektroliza čuda čini, a jednostavna je za izvesti.
Ja sam tak čistil spremnik kompresora od 87 litri, kroz rupu od pol cola :icon_scratch:
Natočiš spremnik vodom u kojoj razmutiš par % sode, na spremnik spojiš minus pol, a kroz rupu gurneš željeznu šipku koju spojiš na plus pol (punjača akumulatora, npr.). Ostaviš ga preko noći, a ujutro imaš rupe na njemu (koliko duboko izvuče hrđu) :icon_rofl:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Čak još bolje ako imaš živu sodu (kaustičnu sodu)...washing soda......ja ju nisam uspio nabavit, čak ni ilegalno, nikako; svi su me čudno gledali kao da tražim trinitrotoluol na litre u kanisteru....wtf :x:. Još u to doba svako malo neko se javno dezintegriše. Elem, upecam ti ja tako jednog starog prijatelja, studenta hemije, spomenem hrđu, postepeno elektrolizu....proturim pojam žive sode, i on me "mrko" pogleda....kaže to ćeš teško nać', al šta će ti to, jednostavno ispečeš sodu bikarbonu....
U staru šerpu naspi sodu bikarbonu, ja sam to radio na plinskoj boci, miješaj kašikom dok prašak odskače, kad prestane odskakanje....ovaj mi je to sve objasnio šta se eliminiše, to razmutiš vodom i onda elektrolizaaaaaaa :icon_super: ode hrđa na armaturu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Naravno, i mislil sam na kaustičnu sodu, a ne na bikarbonu.

Pri nama je ima za kupiti u poljoprivrednim dućanima, kao sredstvo za pranje bačvi.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Več je očišten izvana četka-flex,iznutra kiselina,matice,lager kugle i betonmixer.Sjajio se ko pasja jaja ali je odma zaštičen i zapečen.Elektroliza predugo traje postupak i možda ne bilo kak treba,čitao sam i ja postupke na guglu ima sve.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Elektroliza traje par sati. Ak je to predugo...

A kak si ga zaštitil iznutra? Izvana nije problem.

E

el pibe

Guest
Takve stvari je najbolje riješiti u cinčaoni ako imaš koga u blizini.Priprema je brzo gotova samo objasniš čovjeku da stane u procesu prije fluxa ne treba ići dalje.On stavi taj komad negdje pri kraju nosača da mu je pri ruci i da ga lako skine.Najbrži način i najjeftiniji.A vrhunski istretiran materijal.Doneseš doma malo promučkaš nafte u njemu da ne korodira dok ga ne pofarbaš ili kaj već treba sve napraviti izvana dok nije namontiran i napunjen gorivom:icon_winkle:Inače dobar posao Abarth kak se i od tebe očekuje:icon_pidu:Malo sam se kasno uključio u temu.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Evo čovek je održao reč i donio mi danas na buvljaka fergazer KPL.Malo sam mu zbio cenu tak da ja zadovoljan a i on mora bit dobio je 3o eura.Fergazer je odlično ohranjen tak da sam ga doma samo razkopo,oprao,ispuhao i sastavio_Ovaj je imo glavnu dizu 120 a stari 110 tak da sam dizu stavio od starog.Namontiro,upalio i štekče bečejka ko singerica,lepo prima gas i štantgas je isto odličan.Slučajno sam spazio na buvljaku i dodatnu opremu za bečejku-brus za kosu kao nov nerabljen.Platio ga cela tri eura za kompletnog jer čovek nije ni znao od čega je to a meni če lepo sest da bude bečejka kak treba.:icon_thumright:
100420161738.jpg
[/url] [/IMG]

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dečki, dajte molim Vas poslikajte ono polužje na fergazeru kako imate podešeno, kod mog tasta ima sve nekakve drote i bgtepitaj kak povezano, motor radi, ali ga guši kad mu daš gas, stalno ga treba držat na 40% gasa da nebi pucala i gušila se....

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nije to do polužja nego treba malo osiromašiti smjesu. Onaj mali vijak sa oprugom zavidati, ne onaj od minimuma nego onaj drugi.

Poslano sa mog VOYAGER2_DG310 koristeći Tapatalk

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Vijak u večem kvadratu je za podešavanje smese a ispod u malom je rupica koja je možda začepljena pa se neda štelat ler gas.Vijak za podešavanje je kod mene prilično dosta ušrafan da lepo radi na leru.Kod tvoje bi ja prvo skinuo karb.,oprao i dobro ispuhao sve kanaliče i rupice.Skoro sam siguran da je negde začepljeno jer ti karb. su tak simpl urađeni da moraju radit.Proveri još iglicu dal zatvara i plovak da se nije napunio sa gorivom.

upload png

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Skoro je gotova,još malo podešavanja pa jedna proba do birtije ak izdrži:icon_pidu:
120420161751.jpg
[/url] [/IMG]

E

el pibe

Guest
abarth ak ideš sa makinom u nekakvu opaku "okrepčevalnicu" moreš odma lokalnim štemerima nabrusiti sekire,nože i ostalu opremu pa da vidiš zabave a ti samo prešaltaš makinu i odpeljaš se kad postane gusto:icon_lol:

Najnoviji postovi

Na vrh