• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mtz 52-82 (popularni BELARUS)

Stjepan28

Novi član
Tu od
23 Ruj 2024
Poruka
3
Pozdrav,
nedavno sam kupio MTZ 82 stari tip, ima dosta posla oko njega ali polako ga popravljam.
E sad, pokusavam shvatiti gdje se pali na njemu, ali nigdje ne mogu naci da je neko napisao.
Ako moze neko reci kako se pali. I u slucaju da ne radi, od cega prvo poceti sa popravljanjem.

Stjepan28

Novi član
Tu od
23 Ruj 2024
Poruka
3
Vidim da na kraju od svega nisam napisao😅🤣
Kardan trebam ukljucit

Posljednje uređivanje od moderatora:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,163
Ispod sjedišta ima jedna poluga , tamo gdje je hidraulični klip pričvršćen za kutiju mjenjača , Na njoj biraš režim rada kardana direktno preko motora ili sinhronizovano sa brzinom kretanja tj. preko mjenjača a desno pored sjedišta uma još jedna ručka koja uključuje isključuje kardan

Stjepan28

Novi član
Tu od
23 Ruj 2024
Poruka
3
Hvala druze, spasio si me sate trazenja, nikad ju nebi nasao.
Da pitam odma i za speru, di je njena rucica?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,163
Pogledaj na stubu volana ima jedna polugica koju povlači sajla , prati sajlu i naći ćeš i ručicu.

dani14

Novi član
Tu od
25 Stu 2024
Poruka
1
Mtz 82 problem mjesa ulje i naftu pun karter nafte...bosh pumoa reparirana u cem je sada problem??

Tu od
3 Stu 2016
Poruka
35
Pozdrav ljudovi, već nekih 7-8 godina sam vlasnik LTZ T40. Prije par dana nabavim MTZ 552E, ako sam dobro skontao ovdje iz foruma to je nekakva napola kombinacija izmedju 52ke i 82ke. Moj na sebi ima motor D244 i novija siroka kabina. Jedina razlika koju sam ja primjetio u odnosu na komsijinu staru 82ku je ta da nema onaj predreduktor ili kako ga vec ko zove za kornjacu i zeca i nema dvije brzine kardana. U planu sam taj traktor generalno sredjivati pa sam ovdje procitao da je Savo prebacivao taj predreduktor sa 82ke. Brzina kardana mi nije nesto bitna, ali veci raspon brzina nije na odmet. Zanima me ima li neko od braće po rusovima rashodovanu 82ku da ima za prodati mjenjac, tj zvono izmedju motora i mjenjacke kutije pa da se to polako počne budžiti

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,163
Mislim da je kod tebe kutija koju ne treba mijenjati , opet tačnije ćeš znati kada rasklopiš
Imaš dvije vrste toga reduktora , onaj koji usporava i onaj koji ubrzava već postojeće brzine.
Kod 82ke je onaj koji usporava , a recimo na 892 ubrzava.

Tu od
3 Stu 2016
Poruka
35
Da, kod mene kutija ima poklopac, pretpostavljam da ce ju trebati napuniti i postaviti odgovarajuci poklopac sa rucicom. Sad ne znam od kad su se ti 892 pravili, moj traktor je 91.g.p pa pretpostavljam da ce mi trebati usporavanje, jer mi komsija kaze da ce mi recimo u transportu faliti brzina izmedju 8 i 9te

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,163
Pa neće ti faliti jer ćeš dobiti 8+ brzinu. Ako pričamo o ubrzanoj varijanti . Ona se radi ako ti treba velika transportna brzina gdje traktor može ići skoro 50kmh.

Tu od
3 Stu 2016
Poruka
35
Ovih dana krecem sa skidanjem kabine i cepanjem traktora na pola pa vidim situaciju. Opet ako neko ima taj sklop u visku ili komplet zvono neka se javi. Posto sam ja vise u transportu meni bi godio i taj sto ubrzava. Mada, ako se ne moze do toga doci valjalo bi i taj sto usporava

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,801
okreneš ključ na pola...ali ako ti blekne prvi, niti jedan ne grije...spojeni su serijski a ne paralelno.

Na vrh