• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BIO-VRT (vrtlarenje kao hobi u suradnji s prirodom)

K

kemicar

Guest
Na manjim površinama možeš u potpunosti zaobići umjetna gnojiva. Koristi biljne pripravke koji sadrže potrebne hranjive tvari, a umjetno izbjegavaj kao i sva druga instant rješenja u životu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,730
Na manjim površinama možeš u potpunosti zaobići umjetna gnojiva. Koristi biljne pripravke koji sadrže potrebne hranjive tvari, a umjetno izbjegavaj kao i sva druga instant rješenja u životu.

Fala, fala. :prayer:
Razmišljal sam o pripravcima od gaveza, koprive i preslice, ali nikak krenuti. :madmana:
Usput, iznenadi me kad takav savjet dobijem od člana s tim nickom. :supris:

allenp

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
48

koje, kako ih dobit i pripremit?
gdje ih naći i ako koštaju, koliko?

allenp

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
48
Joooj znate kaj sam našla u Kaufland-u? Nećete vjerovat, našla sam eko-kompost u vrećama po 25l za 30kn kaj mislite da li je to stvarno eko-kompost ili.....:(

zazirem od rješenja iz trgovačkih centara, osim ako nisu made in croatia.

ako se radi o onoj planteli tj kokošjem dreku, onda pretpostavljam da je to dobiveno iz kokošjih farmi tj farmi pilića a pošto njih hrane svim i svačim, raznoraznim kemikalijama i aditivima i steroidima ili čime već ne da se brže uzgoje i budu ukusniji, onda i njihov drek nemre bit čist i prirodan.

dotty

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
96
Najljepše falim.
Ak sam dobro razmel, stvari stoje ovak. Mali dodatak mineralnih gnojiva nije štetan. Pogotovo ak se kombinira sa stajskim gnojem. Gliste su indikator stanja tla.

Tak nekak... gdje ima glisti bit će dobra berba!

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ako već želite čista prirodna gnojiva, onda sve organske tvari koje nađete oko sebe bacajte na jednu hrpu, povremeno zalijte i promješajte. Ako vam to nije dosta nabavite stajnjaka, ak nemate gdje, ima ga kod mene 100 kubika, al nije na prodaju:weedman:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,730
ima ga kod mene 100 kubika, al nije na prodaju:weedman:

Pa nije važno ak nije na prodaju - bitno ak se slobodno otpela. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ako već želite čista prirodna gnojiva, onda sve organske tvari koje nađete oko sebe bacajte na jednu hrpu, povremeno zalijte i promješajte. Ako vam to nije dosta nabavite stajnjaka, ak nemate gdje, ima ga kod mene 100 kubika, al nije na prodaju:weedman:

čuvaj ga dobro ali ne duže od 12 mjeseci.....sakrij ga pod brazdu

Anastasya

Novi član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
4
Dali ste vidjeli?? U Lidl-u imaju sada neke BIO proizvode!!! WOOHOOOO!!!
Ok, imaju Bio proizvode u Muller-u i u DM-u

Naravno svi znamo da sama riječ BIO nije zaštićena ali ako ima ovaj znak onda je to provjereno!

Naravno neke proizvode možemo i doma imati - ja idem prema Sjetvenom priručniku.
Imaju tu i skraćenu varijantu - skraćeni Sjetveni kalendar

a zanimljivi im je sada i BLOG

Jeste li vi negdje naišli na dobre - provjerene BIO proizvode??

Na ovoj stranici možete pogledati skraćeni Sjetveni kalendar - SLOVENSKI - objavljivaju ga jednom mjesečno - za aktualni mjesec

Tu možete pogledati skraćeni Sjetveni kalendar - HRVATSKI - i njega mjesečno objavljuju

ja si inače kupujem Sjetveni priručnik Marie Thun - prije se zvao Mjesečev Sjetveni kalendar jer volim čitati članke unutra a savjeti su mi isto zakon...

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh