A na 70 je radi kultiviranja ili neki drugi razlog?
Da, mada zbog nemogućnosti postizanja norme iz jednog prohoda, ima jedno 30% gdje nije 100% pogođen red, ali malo ću smanjiti zahvat i peglaj. Najviše zbog prihrane.
Za korove se ne sekiram preveć jer sam išao sa Sencorom prije nicanja koji i dalje drma plus sada u splitu sa Corumom, kasnije se još može pokupiti s Basagranom ako baš bude neka najezda, ali za 5 dana idem opet sa Corumom drugu dozu i to bi trebalo manje više očistiti sve.
Ja nemam iskustva sa stocnim bobom, ali ovaj koji posadimo za konzumaciju prvi nastrada od lisnih usiju. U biti kao da privlaci na sebe lisne usi, ocito ga obozavaju. Zna biti potpuno crn od najezde.
On sigurno ima krupno zrno pa pretpostavljam da kkd kombajniranja ima puno loma? Kad stigne za kombajniranje? Jel njega treba termicki obraditi prije nego ide u stocnu hranu?
Ovaj je za ljudsku ishranu.
Znam samo da ga napada šarenjak kao i soju, manje više dijele ptetnike i bolesti pa je tako i manje više sve copy paste, osim sjetve i žetve, sjetva ozimog ide o 11 mjesecu, a jari 1 - 2 kada se uhvati cajt i uvjeti. Skida se u 7 mjesecu pa izbjegne sušu i visoke temp. koje na soji spaljuju cvijetove, a pogodno je onda i za pripremu za žitarice jer imaš vremena za kvalitetnu obradu.
Malo je krupnije od graha, a vrši se kao soja, o lomu još ništa ne znam, jer će ovo biti prva godina.