• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bočna kosa na Yanmar

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,913
Je li netko od vlasnika Yanmara pojušao ugraditi bočnu kosu na Yanmara, dali je to moguće?
 

BRMIC

Član
Tu od
2 Stu 2015
Poruka
35
Zar ti ne bi pasala strižna bočna koja se kopča otraga.
Ako baš hočeš bočnu, mislim da treba preraditi od imt 533 ( skratiti ju. Mogla bi te mučiti bočna stabilnost kad je kosa podignuta.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Bočna je bolja od stražnje i traktor bude stabilniji s njom nego sa stražnjom.
Treba samo vidjeti jel može dojti točno u sredinu traktora, radi kardana prednjeg pogona. Traži kosu za Zetora, Universala ili Štorea, jer imaju manje remenice.
Računaj na velike prerade postolja i nosača, pa vidi možeš i znaš li to napraviti.
Stražnja kosa je jednostavnije rješenje, ali je muka kositi s njom (stalno moraš imati okrenutu glavu u natrag, kak guska :) ).
 

BRMIC

Član
Tu od
2 Stu 2015
Poruka
35
Imam mali traktor sličan Yanmaru ( MF 1010 ), kod takvih traktora japanske proizvodnje kardan prednjeg pogona je takoteči uvučen u karter motora j jako je visoko.Tako da mu to ne bi trebalo predstavljati probleme.Problem bi moglo bti ako je traktor ukručen ( debljim željeznim profilima je spojene zadnje trube kotača sa prednjom pločom.
 

Najnoviji postovi

Na vrh