• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

anlaser problem

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,053
Kako ne bi radio ako ga koristiš pet puta za paljenje svake godine. :D

Tako sam jednom za Iveco 35. 10 kupovao novi motorin i kod trgovca ča ćeš ovaj skuplji ili jeftiniji a ja daj onoj jeftiniji i u neko dogledno vrime razvali mi kućište . Tako da sm bio primoran ga presložiti na staro kućište pa tako još i dan danas vriti li vrti.:)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,283
Možda ne radi puno zadnjih 10...nek je onda 25 je radil puno više, i palil se u prosjeku bar jednom dnevno...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,053
Ma to ti ja pričam da jednom paljenje dnevno ili 63 puta dnevno a pogotovo u sezoni pet mjeseci svaki dan toliko i kad se to zbroji izađe 7875, plus ono nešto manje van sezone cca 80 paljenja , onda to ispada 7855 paljenja godišnje. I tako nekih desetak godina skupi se tih startovanja dobivao je po piksli. 👊

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,831
Pranje se podrazumijeva, ja bi obratil pažnju na automat, a zanimljiv mi je onaj okrugli dio kaj

Pranje, podmazivanje, piksiranje... to bu mu samo pomoglo da življe vrti jer vidim da je kontakt na koji dolazi plus kabel dobro rastopljen od silne struje koju je vukel.

Je, a to znaci da je ili los spoj tog sarafa na plus statora pa se pregrijaval ili su lose pikse pa je rotor strugal po statoru i pruzao otpor.

Vidjeti cemo kaj bu kad majstor iznese ekspertizu.
Jedva cekam

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,719
Traktor je star. Sada služi samo za kalanje drva.
Nedavno je s razvoda susjed "onak, sam tak" s prstima izvadio zatezač lanca. E sad tko pozna situaciju oko toga, baš to ne bi trebalo biti "tako lako".
Prije toga traktor je "za upaliti motor" trebalo ohoho puno verglati.
Sada je ta problematika navodno dovedena u red i navodno mu motor pali od prve, nisam osobno probao pa mu moram vjerovati na riječ.
Smetnju, kvar anlasera, koji mi je prijavio opisuje samo s dvije, tri riječi: ide klik, klik.

Moram biti iskren prema Vama. Za mene tu nema nepoznanica, samo sam došao na ideju da evo kroz jedan ovakav primjer spoznamo što vidimo dok gledamo u jedan običan anlaser, koji je u našim životima prisutan gotovo pa oduvijek. I da oživimu radionicu foruma. 🙃 ;)

Vidi se da ste neki od Vas iskusni životni pobjednici, imate svoju razrađenu metodologiju rješavanja problema. Zapravo svi koji se nečime bavimo smo postali takvi.

Da uočili ste skoro sve detalje koji ispisuju, oslikavaju problematiku toga anlasera.

Sve Vaše spomenute radikalne, ali i korektne prijedloge ne budem uvažio, iz nekoliko istovremenih razloga. Glavni je da zaštitim financije susjedu, ne budem ga tjerao u nabavu dijelova, budem se držao krilatice: krpež kuću ćuva. Pritom mu budem nastojao osigurati barem godinu, ili dvije vremena da zaboravi na anlaser, znam da je radi svoja dva traktora, ove godine več imao hrpetinu problema i troškova.
Nabavio ih je brzo i jeftino, dovodi ih u red sporo, a skupo.

Ako stignem danas ja budem sve to nastojao "oprati", tada budem sretniji i ja i anlaser.

Za sad hvala na odazivu i komentarima. Ugodno ste me obradovali pristupom.

Na vrh