Traktor je star. Sada služi samo za kalanje drva.
Nedavno je s razvoda susjed "onak, sam tak" s prstima izvadio zatezač lanca. E sad tko pozna situaciju oko toga, baš to ne bi trebalo biti "tako lako".
Prije toga traktor je "za upaliti motor" trebalo ohoho puno verglati.
Sada je ta problematika navodno dovedena u red i navodno mu motor pali od prve, nisam osobno probao pa mu moram vjerovati na riječ.
Smetnju, kvar anlasera, koji mi je prijavio opisuje samo s dvije, tri riječi: ide klik, klik.
Moram biti iskren prema Vama. Za mene tu nema nepoznanica, samo sam došao na ideju da evo kroz jedan ovakav primjer spoznamo što vidimo dok gledamo u jedan običan anlaser, koji je u našim životima prisutan gotovo pa oduvijek. I da oživimu radionicu foruma. 🙃
Vidi se da ste neki od Vas iskusni životni pobjednici, imate svoju razrađenu metodologiju rješavanja problema. Zapravo svi koji se nečime bavimo smo postali takvi.
Da uočili ste skoro sve detalje koji ispisuju, oslikavaju problematiku toga anlasera.
Sve Vaše spomenute radikalne, ali i korektne prijedloge ne budem uvažio, iz nekoliko istovremenih razloga. Glavni je da zaštitim financije susjedu, ne budem ga tjerao u nabavu dijelova, budem se držao krilatice: krpež kuću ćuva. Pritom mu budem nastojao osigurati barem godinu, ili dvije vremena da zaboravi na anlaser, znam da je radi svoja dva traktora, ove godine več imao hrpetinu problema i troškova.
Nabavio ih je brzo i jeftino, dovodi ih u red sporo, a skupo.
Ako stignem danas ja budem sve to nastojao "oprati", tada budem sretniji i ja i anlaser.
Za sad hvala na odazivu i komentarima. Ugodno ste me obradovali pristupom.