• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bočne i stražnje STRIŽNE kose

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Čini mi se,ali nisam siguran da gramip koristi greben od gribaldi salvie :icon_scratch:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja imam Gramip, pokosila je cca 1000kj bez kvarova, prošle godine je u Gramipu servisirana, sve su promijenili što se trebalo promjeniti. I sad sam opet miran, samo redovito podmazivanje i to je to.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Zanima me da li je neko ugradio greben od duplex kose na "običnu" kosilicu samohodnu tipa olympia ili bcs i kako to funkcionira?:icon_scratch:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Trebao bi mi katalog dijelova ako ko ima za Gramip Dubrava bočnu kosu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pretpostavljam za IMT-a?
Ak ti pomogne, imam za Štorea. Razlika ti je u kataloškim brojevima okvira i nosača.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Naravno, za IMT 533.
Više mi treba za naručiti dijelova fiksnih noževa, papuča, škara, držač kanđe i te sitnice....
Vidio sam da ima Antoš i Trgoagencija ali nisam siguran da paše...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Greben ti je isti na svima, taj da bi ti ovaj koristil.
Razlika je u remenicama, nosačima i donjem postroju.
Ak hoćeš, scaniram i pošaljem ti ga.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Našarafljen je na osovinu, s desnim navojem. Otpušta se udarcem po osovini na koju ide konusni lager.

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
mislis da njega ucvikam i sa druge strane gdje je mala remenica tucem po osovini ili

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ostavi remene na remenicama, ugasi motor i uključi kardan, tak da ti je osovina zakočena.
Čekićem preko komada letve lupaš po onoj maloj osovinici, na koju ude konusni lager.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Znaci, lupas po onoj osovinici na koju ide tlačnjak.
Ja sam na toj kosi doktoriral, nema kaj nisam slagal.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Košnja krenula 6 parcela već palo.
A još dve godine uložak star jedan zib na pola fali.
Al nema 2 direkt i gas .

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
Kakva je kvaliteta Gramip super 3 dupli rez i kakva su izkustva sa njom. Jeli ona u istom kvalitetnom klasom sa Gaspardo?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Bočna kosa u funkciji nakon 40 godina mirovanja. Zamijenjeno je dosta dijelova na grebenu, ostalo je još funkcionalno....

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=lMnZoKGCXr0&feature=youtu.be[/YT]

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Kakva je kvaliteta Gramip super 3 dupli rez i kakva su izkustva sa njom. Jeli ona u istom kvalitetnom klasom sa Gaspardo?

Nisu loše .

Gilera26zg

Član
Tu od
15 Velj 2018
Poruka
154
Pozdrav dali netko zna koji kardan je potreban za Olt kosu stražnju
Kupujem a prodavač me uvjerava da 22.5x52 ili tako nešto je pretanko
Da mi preporuča 27.5 x70 i nešto debljinu a razlika 200 kn dali ima potrebe za ovom debljom ili je i ovaj tanji ok

Najnoviji postovi

Na vrh