• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bočne i stražnje STRIŽNE kose

Karlo19871

Novi član
Tu od
3 Tra 2020
Poruka
8
Pozdrav… dali je netko pokušava ili napravija superior kosu ali sa bočnim prihvatim za Imt 533?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,386
Imam superior,ali stražnju,a vidio sam i obične stražnje,i razlika u težini je velika
S obzirom na to,neznam kako bi se ponašala pričvršćena na blok imt,a pogotovo dizanje i spuštanje
Inače prijenos je remenicom i tu ne vidim neki ogromni problem pripasati

Zagy

Novi član
Tu od
5 Svi 2023
Poruka
7
Dobar dan

Da li možda neko zna kako na gramip dubrava bočnoj kosi najlakše izvaditi onaj ležaj s kuglicama prije zamajca,zdrobilo mi se 5 kuglica u tom ležaju i zablokiralo kosu,otvorio sam poklopac s 3 šarafa i,izvadio rasjecpku i odvrnuo s ključem 27 šaraf,ali nemogu taj ležaj izvaditi,jel postoji kakva caka da izvadim taj ležaj skupa s kućištem pa zamijenim sve lim vezni,kućište,ležaj,poklopac i bude s mazalicom ili treba vaditi kompletan zamajac

Hvala

evo slika

Prilozi

• 20250503_153520.jpg
    20250503_153520.jpg
    23.6 KB · Pregleda: 12
  • 20250505_085619.jpg
    20250505_085619.jpg
    42.4 KB · Pregleda: 12

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,446
Pozdrav ekipa. Kakvo je iskustvo s bcs duplex kosama gledam jednu 2002 godina. Na šta obratiti pažnju i koje su joj mane?

Imam dve Gaspardo godinama, ali o bcs ne znam ništa..

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,641
Dobar dan

Da li možda neko zna kako na gramip dubrava bočnoj kosi najlakše izvaditi onaj ležaj s kuglicama prije zamajca,zdrobilo mi se 5 kuglica u tom ležaju i zablokiralo kosu,otvorio sam poklopac s 3 šarafa i,izvadio rasjecpku i odvrnuo s ključem 27 šaraf,ali nemogu taj ležaj izvaditi,jel postoji kakva caka da izvadim taj ležaj skupa s kućištem pa zamijenim sve lim vezni,kućište,ležaj,poklopac i bude s mazalicom ili treba vaditi kompletan zamajac

Hvala

evo slika
To ti je konusni ležaj, udri malo jače po kućištu mora pustiti,ili nekakav sjekač nabij između kućišta i radilice i pa onda udari po kućištu,pravilo ti je da konus pušta u jednoj točki. Nemaš potrebe mijenjati sve ako je ostalo ispravno,taj se ležaj lako zamjeni.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,958
Konusna je osovina a takav konus ti ima i ležaj.
Možda če biti veći problem nači takav ležaj.
Moraš paziti kod sastavljanja da ne pretegneš ležaj da ti ne pukne unutrašnja košuljica

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
103
Dobar dan

Hvala

evo slika
Lager je u konus ko i osovina na zamašnjaku ,uzmi pajser i sa strane zamašnjaka i radilice stavi pajser i napneš radilicu možda malo jace bude trebalo lupit da popusti lager iz konusa .

Zagy

Novi član
Tu od
5 Svi 2023
Poruka
7
hvala dečki na pomoći,na kraju sam s pajserom uspio odvojiti

Prilozi

• 20250505_155533.jpg
    20250505_155533.jpg
    58.8 KB · Pregleda: 12

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,386
Pozdrav ekipa. Kakvo je iskustvo s bcs duplex kosama gledam jednu 2002 godina. Na šta obratiti pažnju i koje su joj mane?

Nisam nikad radio sa bcs, ali ima ju kolega i sam je rekao da mu se čini ove gaspardo i gribaldi salvia bolji sistem noževa na kosi, idu više na knap, i manje tupe kosu jer se manje lovi zemlja za njih
Samo prenosimo rečeno, nisam je nikad u živo vidio u radu, samo u mirovanju

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,362
Bcs bi trebala biti klasu iznad gasparda. Bcs ima dvije vrste nozeva, za kamenito tlo. Barem su meni tako trgovci pričali kad sam prije 10 god kupova kosu. Bcs ima getribu i ne puva toliko kosa i protokola. Ali ti koliko imaš za tebe je rotokosa, 2.8 m i nemaš brige...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,497
Uzmeš ovako nešto i uživaš u košnji, žao mi što nisam i ranije uzeo, gramip mi je postala premala zadnjih godina.
IMG_20250417_063039.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,446
Ne pada mi napamet davati tolike novce za kosu i ne kvarite temu 😁. Brat kupuje sebi za 10-tak rali.. Kosi prirodne livade 1x godišnje.

DeutzFahr69

Aktivni član
Tu od
4 Svi 2017
Poruka
164

Kučište pogona je od nekakvog aluminija,
ak je puno kosila podere se iznutra i sve dobije lufta.

Inače ide dobro, vjerujem da i brže kosi

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,446
Dobra dok nema puno mravinjaka i krtičnjaka.. Za te livade baš i treba duplex, u lucerni svaka ide bez greške.

@DeutzFahr69 To mi zvuči na jako skupe djelove taj aluminij? Još kosa dolazi bez kardana neki švervcer u pitanju..

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,362
Kaj vi ne prodajete sa brana po livadama?

Ak je od švercera bolje ne, da se naći gaspardo od prvih vlasnika u jako dobrom stanju.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,446
Ne, ne radimo to.. Možda bi trebao nabaviti taj stroj gledao sam u Gudovcu slovenci prave i nije to preskupo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,302
Ne trebaju ti brane za travnjak: najdi neke obične s potrošenim zubima. Mi rabimo jedne takve, zubi su reda 10cm duljine.
Ali nikaj ti to ne znači, krti naprave još veće krtovince nakon vlačenja.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,648
Mi smo ih radili po uzoru kako je otac vidio mislim da u Njemačkoj, ako treba mogu poslikati kako izgledaju. Inače na normalne brane se isplelo od vrbovih šiba da nisu mogle ići u dubinu.

• Like
Reactions: ZJ
Na vrh