Obavezno klanje može i klaonica, dezinfekcija svinjca i nakon 4 mj ponovo vađenje krvi ako je sve ok možeš prodavati svinje, može i prije ali samo u klaonicu...
U selu blizu mene su čovjeku otkrili bolest, sad mora sve ići na klanje, možeš sam prodati samo moraš imati potvrdu od klaonice. Al kod tog čovjeka su veterinari napravili sra... , nije im se dalo svakoj krmaći vaditi krv nego su samo jednoj vadili i baš ta bila pozitivna i ostalih 5 moralo otići u klaonicu. Kod mene su bili prije mjesec i pol zasad se nisu više nikaj javljali.
danas mi došao veterinar,sreća pa nisam bio doma,uglavnom imam 1 ali zbilja jednu krmaču i do sada nisam uopće sa time razbijao glavu,sve što je oprasila,rješavalo se u dvorištu jer nas je puna kuća,ali nećeš više ajkula,sada ja moram za tu jednu krmaču ići u selekcijsku službu ,naručiti knjigu za promet svinja i naručiti markice o BRAĆO MOJA MILA što bi rekao Izet,pa kuda ovo vodi,ma ima da sve prasiće potamanim na crno samo 2 komada budu godišnje u evidenciji,i onda tek kada markiram tu jednu pikaču onda budu vadili krv za pretragu
Ne zoves ti njih. Doci ce oni.