Od ta moja četiri stara dva su, kako sam već spomenuo, oko 30 metara i isto tako nema previše lišća zadnjih godina.
Ali ja mislim da, kao i svaku voćku, i orah treba pomladiti i da je u tome stvar. Ja na vrhu imam brdo suhih grana, što je normalno, ali rastu mlade, ali jbg, to se lomi, pada.
Trebao bih se popesti i ispiliti dosta toga na njima, a iskreno malo me frka. Lojtre nemam tolike, penjao sam se mnogo puta na drveće, ali baš na 20 do 30 metara... Nekako mi se neda
sweat):.
A da zovem vatrogasce, ma tu su ovi kod mene lijenčine do boli i samo traže lovu od općine za pi*darije, a kur*a ne rade. Ne bi pristali niti da im petsto kuna dam valjda. Malo bi im bilo za kresanje dva oraha.
A i žao mi je skratiti ga na pola ,primjerice. Uopće ne znam kako bi orah reagirao kada bih ga skratio na pola.
Fakat, jel netko zna ? Jel bi izbile mlade grane il bi ih ubio ? Molio bih savjet.
Ali kako je johabica rekla, niti glasa ovdje od uzgajivača oraha koji garant imaju slične problema, a onda će nas zasuti plodovima šverc komerc ko fol domaće.
Unaprijed se izvinjavam iznimkama ili onima koji sade sorte za drvnu masu.