Da ne trolam drugu temu, stavljam ovdje...
Osušio sam svoje brikete koje sam izradio od loze, granja od obrezivanja voćaka, oraha, divljih trešanja... Kore drveta koja je ostala od kslanja. Granje drobio na drobilicu i zatim još pocekičao. Smjesu sam još dodatno modificirao, igrao se s omjerima i veličinom mljevene piljevine te samom tehnikom močenja piljevine. Na kraju ispalo jako dobro. Briketi su izrađeni od te miješane piljevine i mokrog papira i kartona u omjeru 3:1.
S tim da i jedno i drugo prije spajanja u jednu smjesu, posebno izmiksam s vodom i pustim da se dobro napije vode. Kasu zmiksam ko čokolino.
Briketi su Fi 100 dužina 21cm (suhe mjere).
Mokri teže cca1300g, suhi 650g.
Kalup (4 komada), tiskani su s 20t hidrauličnom dizalicom. U 1h napravim 20komada. Tvrdi su jako.
Gore dosta dugo od (1.5 do 2 sata) i pretvore se u uzarene kugle. S tim da ih natrgam na trecine.
Evo slika (tek sam ih počeo koristiti, pa mi tehnika kurenja s njima nije najbolja...)
Video:
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.
youtube.com
Lp