Ja sejem sa 7 rupa prečnika 3 mm,godimama tako i bude okPosijane kolegi ½ha taman pred ovu kišurinu., plitko na cca 1-2cm bez jakog pritiska V kotača na sijačici...vidjet ćemo kaj bu stoga.
Usput koja je najprikladnija rupa na sijaćoj ploči (za Gaspardo npr.), za sjetvu buča?
Gleisdorf mora pisat. Ako piše nešto drugo 99% je hibrid.Sto mora pisati na Gleisdorfer sjemenu da nije hybrid? Koje jos sjeme koristite za sijanje ? Zanima me sjeme koje nije hibridno.
Sto znaci klasifikacija Cucurbita pepo? ( Tikva golica retzer gold).
Samo vi ste potencijalnog plesaća otjerali od ženskog cvijeta ste tak napisali??Kaj da velim gda se v bundeve, tikve ili ti buče ne razmem? Nikaj nebum rekel. Ali kaj se tiče ženskih cjetova, e tu bi mogel i nekaj reči. Njih treba redovito oprašivati jer lako uvenu ili išču druge oprašivače. Znam da nisam pomogel, ali evo nek se najde, možda nekome bude od koristi.
Išel sam pregledati uz kakvom su stanju. Videl sam da ima gnjilih i nekoliko s osušenim rozgama. Onda sam pobral još par bolj žutih da ne perem i sušim čisto malo. Pokazalo se da boja definira zrelost.To je jako rano...kad si sijal? Nikad ih nisam.bral tak rano...
Za ranu bućnicu se koriste tikvice iz vrta.Kakve su bile za bučnicu?
Kad je rozga suha, buća je zrela. Sve dok ne počne gnjiti nema negatinog utjecaja. No obično gniljenje počne iznutra pa kad se vani primijeti, već je kasno.Kako se zna kad je spremna za branje ?
Da li ima kakvog negativnog utjecaja na kvalitetu ulja ako je duže na njivi..prije nego izgnjili?