• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Stavio sam u temu kultivatori neke kultivatore iz poljoopskrbe i auto horvata, nove ali bez kutija za gnoj...nez koji bi bili bolji dal ovi s kutijama ili ako nije previse bitno uzet novi bez..na koji način vi dohranjujete buče ?

Najbolje ti je uzet s kutijama, ako misliš da ti treba i ako imaš veću površinu. Ja imam stari rasipač s onim nastavkom da možeš soliti 4 reda s gnojivom, prvo prođem s njime, onda idem s kultivatorom, ali to je gubljenje vremena...

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
A gle trenutno imamo 1.5 ha, ako bude uspjesno da se ne razocaramo vjv ce bit vise iduce godine. Mozda budemo i mi tak sa rasipacem i nastavcima prihranili a izmedu redova prosli frezom, razmisljamo da kupimo malo bolji motokultivator na kotacima da bude za vrt, a i za buce dok nije previse ic sa njim.

Nego daj mi reci na koji nacin vi prihranjujete buce, dal se moze samo folijarno i.i treba i jedno i drugo i u kojim fazama rasta ?

tomo07

Novi član
Tu od
14 Svi 2015
Poruka
12
attachment.php
Kojim sredstvom da se riješim divljeg sirka?
Ili da idem frezati?

Prilozi

• 20180520_145358.jpg
    20180520_145358.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 117

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Kolko i kojeg umetanjaka staviti kod kultiviranja ? Kada se i s cim folijarno dohranjuju ?

haruns

Novi član
Tu od
30 Svi 2018
Poruka
1
Pozdrav, imam jedno pitanje. Koliko vi pravite pauzu nakon sijanja tikve golice, procitao sam negdje pise sijanje, pa onda 3 do 5 godina pauze, prije ponovnog sijanja na to zemljiste. Hvala puno.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Re: Buče bundeve

Pa ako se držiš nekog plodoreda, dve godine je optimala, ali jbga imaš koji ju siju i po 2-3g na istu zemlju, pa poslje kukuruz 2-3g kaj se potamane korovi koji se nakote, a koliko je to pametno za zemlju......

Poslano sa mog Lenovo K10a40 koristeći Tapatalk

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Trebam hitno pomoć u vezi špricanja buča, nisu do sad špricanje samo su međuredno frezane i prihranjene kanom no zbog 1000 faktora nismo stigli okopati i sad je to katastrofa vecina je u travi a jedna parcela od cca 2000 klaftri je sirak veci od buca, dal ima koji herbicid s kojim vrijedi pokusati to rijesiti i dal nebi smetalo bucama ?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Neznam kaj ti zoveš trave?? Trave su kod mene uskolisni korovi kao i sirak i možeš ih uništit u bučama s Fusilade forte. A ako imaš i širokolisine, ima Basagran, ali za njega provjeri do koje faze rasta tikve smije ići.

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Neznam kaj ti zoveš trave?? Trave su kod mene uskolisni korovi kao i sirak i možeš ih uništit u bučama s Fusilade forte. A ako imaš i širokolisine, ima Basagran, ali za njega provjeri do koje faze rasta tikve smije ići.

Mislim prvenstveno na sirak jer ga je najvise ali ima i malo slaka, ambrozije i svakakvog draca uskolisnog i sirokolisnog. Znaci fusilade forte se moze primjeniti bwz obzira na velicinu buca, gdje ima za kupiti ?

Jel se moze pomijesati sredstvo za prihranu preko lista i herbicid za korove istovreemeno u spricu ili treba svako posebno i dal treba bit neki vremenski period izmedu folijarne dohrane i spricanje korova ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

tomo07

Novi član
Tu od
14 Svi 2015
Poruka
12
Pozdrav

Kako se kreću cijene strojnog branja koštica i cijena sušenja koštica?
Za sad se kaže da će biti dobra godina pa da se pripremimo.

Hvala

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Tko u zagorju vrši uslužno branje buča i sušenje koštica i kak se kreću cijene ?

gubec

Novi član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
12
Niskogradnja Hren kupila Moty KE 3000, 2010. god. Možda će brati buče i uslužno, a ne samo sebi.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ove godine je, barem kod mene, rano završila vegetacija buča. Zadnjih 10-ak dana su se osušile i sad počinje rasti korov. Nisam siguran jel to normalno ili su se uslijed vremenskih (ne)prilika "vužgale". Uglavnom takvo stanje je u prošlosti znalo biti 2- 3 tjedna kasnije.
WP_20180802_11_38_42_Pro[1]

Prije malo više od mjesec dana su ovak izgledale.
WP_20180621_12_32_38_Pro

Gubec,
jel to zamjena za ovaj koji se sad prodaje.

Na vrh