• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,319
Ja sam sijal na dva navrata (prva i druga lika). Dugo se nisu klijale i pored svake kućice sam podsadil(podsijal). Na koncu su se sklijale skoro sve, ove koje sam podsajal u roku od 7-8 dana. Kod okapanja smo delali prvo prorjeđivanje. Ostavili smo po jednu viška, za slučaj ako bude podgrižnjenih (iskustvo prošlih godina), tak da bu još jedno prorjeđivanje.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,258
Ako nije bilo puno kise, ok. Onda mogu sklijati...kod mene jako natopilo, bilo hladno i zagnjilile su kostice...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,718
Puterice za jesti, i da presadim one flance iz tegla par postova prije. Možda bude par redova bažulja...
Nema kod mene kasno, sve je to tu negde :ROFLMAO:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,258
Bit ce opet skakljivo sa tikvama...sreca je da su pocele pikati van, znaci da su klice probile...al opet puno kise...jucer u sat vremena 15mm...dns cijeli dan...u sri je prognoza cijeli dan...opet bude nrkaj propalo sigurno. .nemam srece ove godine...

johndoe

Član
Tu od
25 Velj 2023
Poruka
30
ovo su moje u subotu nakon frezanja, ima po metar/dva na par mjesta di nema niš, al većinom su sve nikle.. nisam stigel sve okopat nažalost. imam još jednu njivu veličine ko ova veća, tam su puno veće al su sijane na stajski gnoj.. tam nisam frezal jer ima puno sirka između pa sam moral špricat s ručnom špricom

Prilozi

• WhatsApp Image 2026-06-01 at 10.36.23(1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-01 at 10.36.23(1).jpeg
    76 KB · Pregleda: 9
  • WhatsApp Image 2026-06-01 at 10.36.23.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-01 at 10.36.23.jpeg
    61.2 KB · Pregleda: 9

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,258
to gleisdorf? na 210?
ja sad drugi puta uspio samo gleisdorf nabaviti, pa sam ga stavio na 140cm između redova i 40 cm unutar reda...

johndoe

Član
Tu od
25 Velj 2023
Poruka
30
semenarna ljubljana, golica. freza je 160 širine, znači redovi su negdi oko 2 metra. prošle godine sam preusko posijal, pa sam moral s malim traktorom to frezat, tak da sam ove godine išel na veću širinu za svaki slučaj.

gledal sam nekaj te hibride, al sam ove godine prekasno počel proučavat, pa sam opet sijal to kaj i inače. iduće godine bi mogel malo eksperimentirat ak na vrijeme proučim :)

kod mene je to najviše hobi proizvodnja da imam za sebe domaće bučino ulje jer ga obožavam, a uvijek ima viška, pa onda dobro dojde i ko poklon, za prodaju nekaj malo bude :)

Najnoviji postovi

Na vrh