• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

johndoe

Član
Tu od
25 Velj 2023
Poruka
34
možda ni ne treba više motika.. kod nas su u metar i pol visokoj ambroziji znale biti najljepše tikve
kad počne pržiti u 7. mjesecu, dobro im dojde hlad :D

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,570
možda ni ne treba više motika.. kod nas su u metar i pol visokoj ambroziji znale biti najljepše tikve
kad počne pržiti u 7. mjesecu, dobro im dojde hlad :D
U metar i pol visokoj ambroziji, da bar o tome šutiš...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Tesko je sprijeciti ambroziju u tikvama..ovisi o godini...i kolko brzo uspiju prekriti zemlju...onda malo uspore ambroziju pa je nema jako puno...ali opet ima je dosta...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Gleisdorf...ali je sijan nakon Rustikala...presijavao sam hektar...medutim i Gleisdorf je unistila kisa...
Prskano je sa clomate+frontier poslije sjetve prije nicanja...

johndoe

Član
Tu od
25 Velj 2023
Poruka
34
Mi imamo golice, al su na 2 metra razmaka jer se dosta rašire.. zapravo mi se čini da svi koji siju tikve tu u mojoj okolici golice samo siju, jer kolko vidim svi dosta veliki razmak ostavljaju izmedu redova

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Obje te sorte su golice...samo je rustikal hibrid..
Rustikal se.moze sijati na 70cm, dok Gleisdorf mora barem.na 140cm...tako je i sijan Gleisdorf...neke sorte trazecak i 210cm...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Nisam probal to sijati...
Kad sam jos zivel kod roditelja uvijek smo sijali Gleisdorf...sad jedno 20g nisam.sijal nist...proslu godinu bil zadovoljan sa Rustikalom i sijal ga i ove godine ali mi kisa sve ubila...nista nije niknulo...Gleisdorf je sad relativno ok niknuo, ali nije ni on 100%...isto je bilo puno kise...dijelovi parcele su mi jos mokri. Dns osjetil kak zemlja smrdi po vlagi kad kultiviral...

Najnoviji postovi

Na vrh