Razumijem što želiš reći, ali spremnik samo kao sigurnosni element je preskupa i prekomplicirana igra za mene.
Radijatora imam i daleko previše po kući (sada uz termofasadu mogao bi ih komotno prepoloviti i bilo bi toplo) a nema ih smisla brojati jer nemam karakteristiku za njih (nisu nabavljeni kod nas, to je neka druga priča). Kako nismo imali podatke, ali sam imao dovoljno rebara - skoro sve smo 'potrošili' rasporedivši ih po cijeloj kući, po sistemu 'nek se nađe'. Uglavnom radijatora (i vode u njima) ima toliko da se peć i nekim slučajem pregrije - da poskidam samo na onim većim termostatske glave - peć se hladi odmah (prebrzo). No to je samo za nekakve ekstremne situacije, jer se temperatura drži prilično strogo pod kontrolom. Kada sam razmišljao o spremniku mislio sam ići barem na 2000 L spremnik i više, mjesta i visine ima za spremnik po želji, limit za spremnik je širina vrata koja vode u ložionu.
Uzgajanje ljenosti je moja omiljena zanimacija, ali uvijek gledam koliko to košta. Meni ne bi imalo smisla potrošiti par iljada eura za spremnik i razne automatike, a da mi to ne donese neki efekt, ono baš da nemam vremena za loženje - išao bih na plinski bojler, termostat - i doviđenja (UNP imam u kući). Imam vremena, imam svoje šume, zapravo živice, sve strojeve (ipak se bavim poljoprivredom) pa se počisti to što se ionako mora ukloniti jer fizički smeta (i jako zaostajem u tom poslu jer uvijek ima izvala, suhog drveća itd., pa ovo kasno i nikako ne dolazi na red). Šume i ne diram, jer jednsotavno ne stignem, ali neka njih.....
Što se tiče automatike koja bi bila obavezna ako ideš na spremnik - dobro je sve to, ali sve što je komplicirano treba znati podesiti, pronaći i otkloniti eventualni kvar, treba se baviti time. Ja preferiram jednostavna riješenja, naročito kod sustava koji su bitni za život.