Nisam nasao temu,pa otvaram ovu.
Planiram ove godine nesto cesnjaka posaditi u vrtu.
Sad me zanima dali je cesnjak moguce samo vegetativno saditi ili i nekim kupovnim sjemenkama?
Da nemoram jest onaj kineski![]()
Nije sjeme,nego je cesnjak domaci i treba ga ocistiti i posaditi znaci sade ti se oni češnjevi.Kupili smo 30 kg po 35kn
Nije sjeme,nego je cesnjak domaci i treba ga ocistiti i posaditi znaci sade ti se oni češnjevi.Kupili smo 30 kg po 35kn
Jučer je pala kiša, i ovaj tjedan ide sadnja češnjaka; domaći, crveni. Materijal domaći, bar 30-tak godina uvijek isti (e di je onda bila Kina?).E pa ulažite onda ..češnjak je dobar izborartyman:
Ja ga imam namjeru sijati onako za nas negdje oko 10-tak kila...kad daje najbolji urod mislim koja mu je agrotehnika ... sijali smo ga do sad ono klasično u redove bez đubra osim stajskog...nakon toga po vrhu opet bacim stajskog, pokrijemo granama zbog kokošiju da ne idu u njega i to je to...ne znam koliko je urod bio ali a je bilo...
Nesto sam našao na netu da mu treba za 1 m2 oko 70 grama 3 x 15 i na početku proljeća prihrana KAN-om...nisam to nikad radio pa me interesuje je li to tačno, i koliki bi bio prinos ???
Ove godine ću samo staviti prihranu KAN-a da vidim hoće li se poznati po urodu išta.
Zvao me kum u petak i kaže da ima jedan kolega sa posla 100 kg baštovanskog češnjaka. Nije znao reći cijenu ali bi išlo po 30 - 35 kn/kg. Kaže da je krupan i da je sigurno domaći. Ako je netko zainteresiran neka me kontaktira na PP i nabavit ću direktan broj od toga baštovana da ne ide preko posrednika.
Ukoliko netko treba malo više kila onda tu imam kolegu koji prodaje u vrečici 35 kn/kg vijenac drastično skuplje. On je imao par tona ali bilo je i kupaca velikih tako da ne znam. Poz