• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Češnjak / bijeli luk

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
634
Cythrin max + Decis, koliki je god maksimalni dopušteni broj puta. A može i Laser, svakako ništa neće djelovati. :)

Možda je od svega najbolje neem ulje, no tu ne pričam iz iskustva.

N6ia6

Član
Tu od
25 Lip 2015
Poruka
142
Ove godine nemam stajace vode na njivi.Kako se vama cini?Luk nije prskan protiv korova nazalost.
4. slika je slonovski bijeli luk

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Ja sam preselio u drugu županiju pa sam tek uzeo njivu ,još neznam kakvi će sve korovi izrasti . Malo me strah jer vidim da ima pirike ,ona izbuši glavice . Veliš Lentagran slab! S obzirom na cijenu (370 kn-kg)prije 2 godine ,biće gadno ako ne djeluje . Ja sam ti(gorane) poodavno pisao da sam ambroziju ,pa i većinu drugih, uspješno uništavao Fluxyr-om ,iako je on odobren za ječam . Samo on ipak zdrma luk tak da jedno 15 dana stagnira.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
@Marko ,kako Goran u prethodnim postovima veli zašto nije dobro okopavati ,tako sam ja na vlastitoj koži osjetio šta znači kad bijelu trulež raširiš po cijeloj njivi . Znam da si prije sadio češnjak ,ali nisam neko vrijeme bio na forumu pa neznam da li ga radiš još uvijek . Ako radiš ,moj najdobronamjerniji savjet ti je ,da ako vidiš da ti pokoja stabljika u npr.4-5-om mjesecu počne žutjeti i stane s rastom ,da pažljivo oko nje razgrneš zemlju i ako vidiš bijele gljivice oko glavice(a i korijen strune) ,tad više nema okopavanja ,jer raznosiš gljivice i na zdrave biljke . Možda si se s tim susreo ali nije naodmet reći i zbog drugih ,jer godinama petljam po češnjaku i znam kako je kad ,pored toliko truda sve propadne ili zaradiš nulu. Inače ,moja stara njiva je bila zasrana ambrozijom i to Sveta nedjelja nemože okopat.

herc

Član
Tu od
22 Velj 2019
Poruka
72
Bude i kod mene toga sto si opisao sa pojavom bijele trulezi. Prvu prihranu kad napravim malo po povrsini razbijem koru. Poslije samo bacim pred kisu prihranu bez diranja u zemlju.
Sto je zarazeno od muhe i trulezi iskopam ,u kantu , i bacim.

Pile40

Novi član
Tu od
6 Svi 2021
Poruka
20
Čime orete vaše parcele za češnjak? Kupio sam u Zagorju jedno imanje, sa oranicom od 3000m2 i vočnjakom, livadama. Ima 1,8h sveukupno.

Za početak planiram zasadit vrt za svoje i a od viška svi znamo glava ne boli. Imam i šume 5000m2.

Pa sad ne znam hoće imi dovoljan biti motokultivator s priključicima ili neki traktor!?

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Ja češnjak špartam traktorom.......
Sve sam sam pantetirao.
Ne slažem se oko kopanja jer svaka biljka traži zraka i rahlu zemlju.
Ali nek svako radi kako misli da je najbolje.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Da li konzumni moze docekati proljece skladisten ili vec ovako u veljaci najkasnije u ozujku sav isklije i posusi se???
Inace svaka cast

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Moj još traje ali pušta klice. Ovo je vjerojatno zadnji mjesec u kojem češnjak traje.

Najnoviji postovi

Na vrh