bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
ŠANANA kaže:gnoj s rasipačem bacaš prije sjetve, tj po oranju i onda ga zatanjuraš, ide ti NPK 15-15-15, a možeš i mješati malo UREE s njim, za omjer se raspitaj oko susjeda, sve ti ovisi o zemlji u kakvom je stanju pa tako i gnoji, ak želiš imati super gnojidbu, to se dogovori s bogecom, on ti bude potanko napisal u kilu, jer je stručnjak
Ja mislim da bi po jutru trebalo 200 kg npk prije sjetve, pa isto toliko kan-a u kultivaciji, ureu ne moraš koristit ak ne želiš, kod nas neki mješaju ureu i s kanom kod kultivacije
ovako ako čemo o potrebama kukuruza kao biljke i iznošenje hranjiva za ciljani prinos, za takvo što če bit sigurno paleta gnojiva na ha a to je večini skupo
zato čemo ovako kod tanjuranja tj prije razbacaj na ha cca 300kg npk 15ice i 200kg urea, to zatanjuraj, i naravno u kultivaciji odi sa cca 200kg kana na ha, to češ vidjet u kakvom je porast kukuruz tj da li da povečaš il smanjiš
kod mene su gnojidbe drugačije jer prije kukuruza je uvijek neka kultura bio to ljulj ili grašak,a ako se uzme u obzir da grašak ostavlja dušik u tlu, da ljulj ne može potrošti se gnojivo u tlu, dolazimo do toga da gnojim sa podosta manjim količinama gnojiva, tj nema kultivacije jer ima jako puno dušika u tlu