@DARIJUS vidi se da znaš svoju kalkulaciju i to mi se jako sviđa kod tebe.
Tržnice, kao tržnice su prvo počeli uništavati strani trgovački centri, poplavom jeftinije robe. Narodu to donekle čak i paše, ali tržnica kao poslovni subjekt i objekt ima nekakav svoj poslovni plan. Brzopotezno su "klupe" dane u koje kakav zakup, a "kumice i bakice" su gotovo pa zanemarene.
Na dio tih razgrabljenih klupa uletjeli su pošteni OPG-i u kakve tebe ja svrstavam.
Na žalost, dok "sada" prođem VŽ tržnicom vidim i prepoznajem jako puno švercera, prekupaca - mutikaša. Njihov bezobrazluk, pravo vrijeđanje, varanje i zakidanje poštenih kupaca zna poneki put biti "neprobavljivo". Samo da spomenem da je jednom, u mojoj blizini, prolazio sam, "ciganka" htjela od takvoga kupiti krastavce. Prokužila ga da ima naštimanu vagu, bacila mu krastavce po klupi, samo taj put taj "pošteni seronja" nije imao petlju napasti ju, bio je svjestan, da bi ga njezini nazovimo ih "rođaci" iz blizine gotovo linčovali. Ali kolikima je nevinim, nemočnim građanima oteo 5 ili 10 dkg robe, a naplatio.
Znam da na žalost tržnice ne mogu držati desetak mjesta samo za kumice, bakice, s dvadesetak jaja, par domačih paradajzi, krastavaca i malo mrkve. Na žalost svih nas.
Točno je, tvoja proizvodnja ima svoju cijenu, troškove, ti imaš pravo na svoju zaradu, tržnica želi svoj najam, upravitelj parkinga je gladan naših novaca, amortizacija i gorivo auta nije malena. Ja ti to priznajem i poštujem.
To ti nikada ne budu priznale protuhe koje nikad nisu posijale i zasadile svoj povrtnjak, uštedjele i kupile auto itd. Takvi budu "blatili sve marljive ljude", njima je skupo, loše, teško, a zapravo su protuhe, lijenčine i ništ koristi. Njima da i badava daš, a ne prodaš rekli bi da je malo, da nije zrelo, ili je prezrelo, ili bi te pitali zašto mi to zabadava ne bi donesel doma na prag stana, da se on ne muči. Tako nekako.
Tvoji su savjeti i neki put komentari, ovdje jednostavni, realni, kvalitetni i jako rado ih pročitam.