Nisu usluge baš uvijek kak svi misle brza i laka lova. Evo par primjera iz osobnog iskustva;
Kultivacija kuruze - dođem na polje, a zemlja puna slaka, svakih 20m odštopavanje kultivatora. Uz to, na uvratinama dupli jarak koji kod pripreme nije nimalo zatrpan. Napravil sam čovjeku do kraja i rekel mu da me više ne zove za takav posel. Možda bi bilo bolje da sam odustal nakon prvih 20m, al nisam...
Malčiranje - dođem na polje, pol metra trave i raslinja, ništa strašno.... Je, dok nisam počel raditi i videl da je trava izrasla na izoranom. Posel od cca. pol sata se otegnul na sat i pol zbog neravnog terena ( Jedan od razloga zakaj malčiranje naplaćujem po satu), a o čišćenju zemlje s malčera da ne pričam.
Čovjek mi bere kuruzu i zbog položaja sunca nije videl bicikl koji je neko ostavil usred polja. Naravno da je bicikl potrgal uvlačne lance. Isto tak na jesen s kombajnom povukel feder žicu od madraca (pitanje koje me zanima je ko baca žicu od madraca u polje 3 km od sela?). Srećom, kombajner je na vrijeme stal...
eto mojih par primjera di je vršitelj usluge ostal kratkih rukava. Da se, razumije ove koji cepaji po 5x većoj cijeni isto ne odobravam