• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cjepljenje biljki - kalemljenje

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Zamotaj mjesto cjepljenja uskom trakom . Ja opet preko toga zamotam izolir traku. Ako treba voćarski vosak stavi. Sve skupa prekrij najlon vrećicom i podveži. Nakon 7 do 8 dana kontrola. Vidi kako ide peteljka. Opet podveži najlon. Najlon ili strech folija drže vlagu da ne isuši plemka.
 

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
886
Nažalost moja Vilijamovka već lagano bubri tako da su sokovi kod nje krenuli. Kada krene voćka koju mislim prenijeti mislim da je vrijeme za cijepiti. Prošle godine sam cijepio jabuke početkom 3 mj. a mraz je stigao krajem istog mjeseca i ništa se nije dogodilo. Plemke su se primile.
 

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
Ja kalemim za svoje potrebe i nisam neki stručnjak, ali na par slika mi se čini da je loš odabir plemki, ne mora značiti da ne bude dobro, ali ja gledam da plemke budu jednogodišnji izboji.
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Da li je kasno za kalemit agrume?
Kako se najlakše kaleme?
Išla bi naranča na malu sadnicu grejpa, načinom da bi pola sadnice ostao grejp..
 

misoo83

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
173
U videu je prikazano šta je potrebno uraditi sa kalemom koji smo kalemili na spavajući pupoljak.
 

Papcina

Član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
373
Pitanje: što se može kalemiti na trninu (lat. Prunus spinosa) a da je uspjeh dobar? Znači ne glog, već baš trnina me interesira kakva je za podlogu, hvala
 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537
Trebam preporuku za kvalitetan i OŠTRI nož za kalemljenje. Ove što sam kupio za 100 kn kao kvalitetne nisu za ništa. Ne daju se nabrusiti.
 

Papcina

Član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
373
Uskoro kreće sezona kalemljenja i kod mene, očekujem da će sad još biti hladno i da će bura stisnuti sve pa se ne usudim još kalemiti ništa.... ali... imam pitanje...

po treći put, tj. treću godinu zaredom pokušavam kalemiti agrume.... nisam se nikad s njima susretao prije i to mi stvara problem..... naime, nikako da uspješno kalemim naranču... probao sam raskol i pod koru... mislim da je problem u kalem grančicama, jer nemam pojma kako bi trebala izgledati idealna kalem grančica kod agruma... da li mi može netko opisati ili poslikati kakav kalem treba uzeti za agrume (pretpostavljam da je jednako naranča, limun, grejp...)?

Hvala

LP
 

Najnoviji postovi

Na vrh