Pozdrav forumasi..pitanje za nekoga tko ima claas dominator 76,tek sam ga kupio iz Njemacke i od uzbudjenja sam zaboravio pitati gdje mu je komanda za otvaranje ruke za praznjenje silosa.ne vidim nikakvu rucicu ili nesto?pa ako netko zna da mi odg.
Parkiraj negdje na siroko i pritisci redom dok ne ubodes.
pogledaj na tabli mozda imas negdje prekidac ili imas napred s lijeve strane kraj volana dvije papucice zq kipanje...probaj to
iamam još jedno pitanje a to mi mogu odgovoriti svi koji imaju nekog iskustva..radi se o varijatoru na bubunju vršalice,kod mene nije ono hidraulučki da ga ubrzavaš nego imaju neki remen i valjda da pomjeraš jnjega ovisno o brzini..nije valjda da ga svaki put moram mijejati ručno kada želim drugu brzinu
neznam kak ima taj dominator 76 ali znam kak je na dominatoru 80..a sumljam da tvoj pošto je noviji nema hidraulični varijator bubnja..daj poslikaj kak to izgleda pa da vidimo...možda ti nisi ni skužil da ima hidro cilindra jer se baš i nevidi barem ne na dominatoru 80..
Pozdrav forumasi..pitanje za nekoga tko ima claas dominator 76,tek sam ga kupio iz Njemacke i od uzbudjenja sam zaboravio pitati gdje mu je komanda za otvaranje ruke za praznjenje silosa.ne vidim nikakvu rucicu ili nesto?pa ako netko zna da mi odg.
Kraj sica sa ljeve strane kad sjedneš imaš tri ručice. Jedna je za pokretanje hedera druga za pokretanje konbajna a treča za kipanje. na toj ručici bi trebala biti jajasta kugla koja se zakreče ljevo desno na jednu stranu dok ju zakreneš i držiš otvara a na drugu zatvara šneka a kad ju povučeš dolje onda kipa.
A obrtaje bubnja podešavaš sa okretanjem redosljeda remenica ili lančanika ako ih imaš shema bi trebala biti na poklopcu ispod bubnja.
Ako su ti obrtaji na remenice onda nema podešavanja iz kabine.Možeš jedino ako imaš dvije i dvije remenice si posložit obrtaje da na jednima imaš jedne a na drugima druge pa tako da samo onda prebaciš remen i španer recimo na vanjske 800 a na unutarnje 1000 obrtaja.Ali onda opet moraš zaustavit konbajn i iči van to prebacit.Za podešavanje iz kabine bi morao imat varijatorske remenice.To možda imaju dominatori 78 koji su nešto mlađi.
odi si pogledaj na ovu stranicu tu imaš dosta podataka o konbajnima i traktorima.http://www.konedata.net/
ok,hvala,,,:icon_super:
Pozdrav moji forumaši,,da li netko od vas zna gdje ima ili kako bi se mogle nabaviti naljepnice za kombajn one žute upozorenja što imaju poljepljeno po sebi kod sječke kabine i na još puno mjesta na kombajnu,,odlučio sam ofarbari cijeli kombajn i staviti sve nove naljepnice pa bi volio i te polijepiti pa ako netko zna gdje imaclap)::icon_mrgreen:
Misliš one male naljepnice upozorenja?
uzmeš uzorak i daš napravit u bilo koji grafički obrt