NEWHOLLAND
Iskusan lik
- Tu od
- 15 Srp 2010
- Poruka
- 5,867
Kolega je razrađivao, milovao ga, gasa malo ili ni malo. Tako se vozikao pa je zacepio dpf.
Čestitke na velikoj zvijeri,,, Aron,, Akson, Lekson,, koje su razlike,,osim ono ON.,,na kraju, usput da pitam,, sad nik ostaje isti,, ilii zetori idu u prošlost,,,Još koja slika stroja dok nije bio uposlen. Zaboravio sam napisati da ima gornju automatsku vuču i donju poteznicu. Radio s usb i bt. Kožni volan, hladjeni pretinac. Smart stop funkciju kao i auto shift. Max brzina je nekakvih 46-47km/h pri 1900 o/min u zadnjoj brzini.
Napravili smo 25rs zasad, poorao je 2ha za probu.

Odličan, bas je mali zvrk. 😉. Koliko sam uspio ispratiti, radiš podosta zemlje, kaj nisi išao na jačeg, 150, 170 ks do 200 ks, 4brazde plug itd. Znam da su uvijek financije u pitanju ali nekako mi se cini da imas zemlje za takav stroj... čestitke na kupnji i nek dugo služi i zasluži vreću $$$$Još koja slika stroja dok nije bio uposlen. Zaboravio sam napisati da ima gornju automatsku vuču i donju poteznicu. Radio s usb i bt. Kožni volan, hladjeni pretinac. Smart stop funkciju kao i auto shift. Max brzina je nekakvih 46-47km/h pri 1900 o/min u zadnjoj brzini.
Napravili smo 25rs zasad, poorao je 2ha za probu.
Samo nikada ne bude to isto . Moj je kao 150 konja max . 6.5 tona je težak . Mf 7s.155 je tipa 7,5 tona 6 cilindra . I onda sad usporedi ta dva traktora ? A kamoli da ga cipiram na 150-180 konja . Ne može on nikako biti konkurent takvom traktoru .Hvala
Ima logike za 4 brazde plug, ali mnogi mapiraju ovaj traktor da bude kao 470 155ks i vuče on 4 brazde okretač uz odgovarajući uteg napred. Nije tajna kolko se radi, nekih 50-ak stočarskih hektara, dakle obradjujemo od toga 27-28ha. Za poslove oko spremanja sijena i sjenaže, vožnju gnoja i gnojnice taj veliki bi bio prevelik. Veličina parcela je tu od jednog jutra pa do 4ha.
Ovaj traktor je dosta okretan pa mu je to velika prednost radijus okretanja mu je 4.9m, dok za proximu mislim da sam našao podatak 8-9m...
Tih 30ak cm ne igra nikakvu ulogu. Sve spiceve i komadice radim s velikim, ne dolazi u obzir kacit manje strojeve za manji traktor.Rekel bi da nema parcele za tak velike traktore.
Da imam 200 jutara vozio bi neku sedmicu, nh, jd.Sad sa njim okrenem 200 + jutara .
ove izjave. Mnogi ovdje zaboravljaju s kakvim su kremama podigli imanja.Razlike u veličini i namjeni 😁. Nick ostaje isti i slika, za mene je Zetor jedan jedini i to će tako i ostati šta god došlo na dvorište. Ja sam na njima odrastao i to ništa ne može zamjeniti.
Znaš i sam kakve su parcele kod nas u Podravini . Od frtalja do 10 rali max .Ali ovisi kakvih 200 jutara, u 5 komada ili u 197 komada.
To i ja kažem isto . Samo treba objasniti to starim generacijama . Kupljen je prije 4 godine . Sad je zemlje x2 . Onda je bil dobar . Dok se skupe pare , bude novi kroz godinu,dvije 😉Tih 30ak cm ne igra nikakvu ulogu. Sve spiceve i komadice radim s velikim, ne dolazi u obzir kacit manje strojeve za manji traktor.
Da imam 200 jutara vozio bi neku sedmicu, nh, jd.
Ne sto nebi mogao s manjim, nego nema sanse da provodim vise vremena u traktoru nego sto moram. Posao treba napravit u 2-3 dana i kraj.