• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Claas

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,688
Hvala kolega! Potvrdio si mi ono što i sam imam na umu, a to potvrđuje i dosta videa po yt.

Koliko kg uteg uzeti za taj traktor s obzirom da nije povezan ne treba pretjerivati? Moji strojevi su do tonu, u nekoj budućnosti preko 1500-1600kg neće nositi.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,536
Moja preporuka ti je možda bolje neki veći ozbiljniji vario 3 brazde s obzirom da imaš dosta brda i teže zemlje, ali to je sad individualno. 600-650 kg će ti biti dovoljno za sve.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,688
E pa eto. Dobro je kolega rekao to je individualno. Vukao sam sa 90ks 3x14 i 2x12, orao sam od 5-11km/h. Kod kolege sam bio orali smo 8km/h, inače traktor ima snage da ore i 12-13.. Kasnije nije išao preko 6. Preko puta nas 4br fino ide 5-6 na sat i njiva pada relativno brzo. Brazde se poznaju pa bolje izmrznu. Nekad sam isto htio ići što brže na parceli bilo šta da radim, sad mi to nije više interesantno.

Tako da claas i 4x14 uz neku normalnu dubinu do 25cm i uteg napred morao bi ići 6km/h. Ako nema proklizavanja to je gotovo pa idealno za moj pojam oranja.

Najnoviji postovi

Na vrh