• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr kombajni iz Županje

R

Ratarko

Guest
Deutz-Fahr kombajni iz Županje

Evo malo slikica sa parkirališta ...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Dali su na predzadnjoj slici berači kukuruza? Ovi najjači koriste iste motore kao i traktori iz SDF grupacije (BF 6M 1013 FC, 6 cyl., 7,146 cm3, ) , bilo bi dobro kad bi napravaili traktore do 313 ks. Pogledaj na Fendt-ovoj stranici traktore za 2007 godinu. Imaju motore iste zapremnine kao i SDF grupacija, dali su to onda isti motori?
 
R

Ratarko

Guest
Da , na predzadnjoj slici su dvoredni berači kukuruza.
Å to se tiče traktora od 300 i više KS tu nije upitan samo motor , treba složiti cijeli paket , znači mjenjač , diferencijal ...
Kombajni če uskoro dobiti motore od 400 KS ( tako makar kaže prvi čovjek SDF-a u Županji ).

Tako je , Fendt več godinama ima Deutz motore , razlika je samo u glavi motora koja je kod Fendt traktora suvremenija i Fendt ju kao takvu jedini ugrađuje u svoje traktore ( iako ju pravi Deutz koji ju ne smije koristiti za svoje traktore ).
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Zato ima Fendt common rail motore( 4 ventila) jer je razlika samo u glavi. Znači li to da oni motoru u Fendt-u postižu bolje performanse?
 
R

Ratarko

Guest
Tako je , blok je isti ali glava motora je na sasvim drugom tehnološkom nivou koju je koliko ja znam Fendt autorski zaštitio te ju samo on smije u takvom obliku koristiti u svojim traktorima.
Mislim da če ta tehnika uskoro biti i u SDF traktorima jer čudi me da je to uopče moglo i koegzistirati ako znamo da su SDF i AGCO dva velika konkurenta na tržištu traktora a na drugoj strani Deutz pravi ekskluzivne motore za svoga ljutog konkurenta Fendta :?

Mislio sam da SDF več ima motore sa 4 ventila po cilindru , zar nema ?
 
G

Guest

Guest
zanimljivo je da do kupnje zupanjske tvornice grupacija sdf nije uopce imala svoju tvornicu kombajna, vec ih je za njih proizvodio finski sampo rosenlew.
 

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Dečki, to uopče nije istina ( da je sampo radio za SDF ), ovaj dečko je nekaj
pomiješal.
Sampo je firma za sebe, a deutz fahr kombajni su se radili u danskoj
u zajedničkoj tvornici DF, Fendt i mislim case, budem provjeril, imam to negdje tu doma, časopis Profi, portažiti ču !
 
R

Ratarko

Guest
Ok , ajde pogledaj buduči da me zanima serija 55 .
Sada sam dio na Deutz Fahr stranicama i taj 55 kombajn je netragom nestao iz popisa , kao da ga ne proizvode više :(
Imaju 54 i 56 seriju , prvi mi je loša zamjena za moj DF 3580 a drugi su mi preveliki . Kako cijela serija kombajna može nestati ?
 
G

Guest

Guest
robi samo neke je proizvel droningborg , dok novije modele proizvodi sampo i ako usporedis isti model koji je proizveden u zupanji s onim koji prozveden negdje drugdje (ja tvrdim da je u finskoj) vidjet ces da postoji razlika kako u samom izgledu kombajna tako i u boji i colorshemi. i jos neki podaci o tome firma deutz khd je imala u svom vlasnistvu khd agrartechnik ( proizvodnja poljoprivredne mehanizacije smjesten u lauingenu - deutz fahr traktori , kombajni i prese) , deutz ag proizvodnja dizel motora zracno hadjenih, i MWM (motoren werke manheim) proizvodnja vodenohladjenih dizel motora koji su bili glavni opskrbljivac motora za fendt, prvo je 1995 g. prodana grupacija khd agratechnik sdf grupi (koja se usput do tada zvala slh (same lamborghini hurlimann) a nakon toga je i ugaseno ime MWM za motore koji se se sada rade samo pod deutz imenom (od 1998 g.)ako te zanima od kudi mi ti podaci slobodno pitaj dam ti sve linkove i procitaj si povijest svake od tih grupacija .
Baš gledam o toj firmi na netu i nema slika od Fahr kombajna
ratarko pa nemas ni na lamborghinijevoj stranici nista od df traktorima i obrnuto a opet se sklapaju svi u istim pogonima ovisno o modelu. pogledaj na stranici od grupacije gdje su im pogoni za proizvodnju traktora, dok se podaci za kombajne odnose samo na zupanju. i sto je jos zanimljivije nema nikakvih podataka gdje se proizvode hurlimani jer u svicarskoj nemaju svoju tvornicu uglavnom pogledaj si sam i uvjeri se Obrisan neispravan link. . isto tako mozes vidjeti da motore uopce ne proizvode u njemackoj vec samo u italiji i indiji. pogledaj malo podatak i za motore gdje se najvise proizvode . ostatak motora (cca 30%) nabavljaju od deutz AG, tj. firme koja im je 1995 g. prodala deutz fahr traktore da bi sada sdf grupacija bila najveci vlasnik i te firme 40% prema podacima s njihove stranice Obrisan neispravan link. .
 
R

Ratarko

Guest
@frabrne

Ma sve je 5 , samo sam htio več jednom vidjeti na netu tu finsku tvornicu Deutz-Fahr kombajna. Bio sam u Županji i pričao sa prvim čovjekom tamo i rekao mi je da se manji Farovi još uvijek proizvode u finskoj i taj podatak sam još onda uzeo za 100% točan .
Mene samo zanima kako na netu ne mogu vidjeti nešto više o kombajnima serije 55 jel me taj zanima . Bio sam na DF stranicama večeras i vidio da više nema serije 55 DF kombajna , kako zašto , pojma nemam , u svakom slučaju sada im je ostala rupa u ponudi od 170 KS do 230 KS za kombajne.
 

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Jedino mi se kod kombajna na sajmu, tj. ovih novih ne sviđa ni malo
to što imaju vodom hlađeni motor.
Neznam, ali jednom sam bio vlasnik Claasa na 5 mjeseci i , grozno, odma sam ga prodal.
JA SAM FAN ZRAKOM HLAĐENIH MARATONACA
 
R

Ratarko

Guest
Meni su bolji vodeni motori , tiši su , manje se griju .
Zračni motori nestaju sa tržišta ali ja ih imam četiri komada kuči i naučio sam se na njihove nedostatke .
 

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Ja ih smatram nepoderivima, oni su več skoro nepromjenjeni 35-37 godina u proizvodnji.
U njemačkoj gdje sam kupio zadnja dva dajca mi nude potpuno novi
BF 6 L 913 C/T, nikad ugrađivan, stoji na paleti.
Oni su ga kupili da im bude u rezervi, ali im nije trebao.
Da li da ga kupim ili ne.??
 
R

Ratarko

Guest
Ja sam imao i prodao dva nova motora za RX 170 traktore ali i za jednu vrstu Radoje Dakič bagera F6L 413 FR , oba su bila na paleti , nikada ulje u njima nije bilo . Ljudi koji su ih kupili nisu mogli vjerovati , svi su mislili da prodajem nekakve reparirane motore .
U kombajnu imam BF 6L 913 ali kako si rekao to se slabo kvari , kako češ ih se riješiti ?
 

Najnoviji postovi

Na vrh