K
kingletic
Guest
Evo i jednog naseg Fahra...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
zrine892 kaže:kingletic
ajd mi daj informacije o tom kombajnu...koliki mu je propusna moć...odnosno koliko je širok bubanj...koji motor? koja mu se cijena kreće?jel ima klimu?
kingletic kaže:zrine892 kaže:kingletic
ajd mi daj informacije o tom kombajnu...koliki mu je propusna moć...odnosno koliko je širok bubanj...koji motor? koja mu se cijena kreće?jel ima klimu?
sto se tice propusne moci tu je stvarno dobar, ne gusi se uopste i sve sto mu dodje u usta proguta.. ne rasipa cak ni pod punim varijatorom, motor je 110ks, klimu nema a cena 20.000e pa koliko se dobije
kingletic kaže:pa svi se iznenade kada cuju koliki je motor ali radi savrseno.. i ja sam bio skeptican na pocetku ali onda sam shvatio da je tu sve uradjeno kako treba i kombajn zaista radi perfektno.. sečka ga uopste neopterecuje.. cini mi se da je tu prenos odradio glavni posao..
Ipak je to DeutzSesva kaže:sve je to ok , ali ipak samo 110 KS !!
U žetvi kombajnu nikad ne fali snage, sječka ne radi veliko opterećenje ako je slama suha i zrela. Slab motor na kombajnu dolazi do izražaja u kukuruzu, kad ga stisneš s punim bunkerom, teškim adapterom na uzbrdici, mora motor osjetiti.zrine892 kaže:kingletic kaže:pa svi se iznenade kada cuju koliki je motor ali radi savrseno.. i ja sam bio skeptican na pocetku ali onda sam shvatio da je tu sve uradjeno kako treba i kombajn zaista radi perfektno.. sečka ga uopste neopterecuje.. cini mi se da je tu prenos odradio glavni posao..
sečka da ga neopterecuje....hmm...cudno mi je to...ajd sigurno imas nekakve prijenose pa mu olakšava rad..ali kod kolege koji ima deutz-fahr 1620h a motor je v8 220 ks...kaže da se osjeti sječka...ne kazem ja da ga ne opterecuje...nego da ga osjeti kako motor stenje..ali sto se tice nema nikakvi problema...samo gas i teraj..kaze da mu ne fali snage za ovo ostalo...
marko355 kaže:kako ste u zmaja motor od autobusa ugurali...to je bilo i sranja oko prijenosa i svega...