• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz Fahr M900

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,726
Jel komplicirano promijeniti ležaj slamotresa onaj zadnji i koliko cxa treba vremena? Malo mi je gužva pa da mogu isplanirati za sutra
Ne ,koji je u pitanju, uglavnom moraš skinuti rezervar od goriva i udri sve od reda onda možeš kako hoćeš.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,536
Gdje nabaviti kvalitetan varijatorski remen?

Gates mi se razletio nakon jednog dana, i sad nakon 3 godine. Moralo bi to duže služiti. Problem je i što nije nazubljen, a trebao bi biti.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,751
Da ti nije varijator ausvinkl?
Kupujem iskljucivo optibelt. Santini ili Agromodus. Zadnji varijatorski sam uzeo u Jakopicu posto mi je bio usput.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,536
Piksirana i balansirana oba, masno me to koštalo. Izgleda se pregrije remen zato što nije rebrasti.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,115
Obrati pažnju na visinu remena, postoje razlike. Npr. Optibelt je dva mm. viši od ovog sa slike. To je za Fahr M 750 Screenshot_20250705-192647_Chrome.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,536
Niti malo. Preko 1000€ sam dao za piksiranje i balans. Problem je šta bi trebao biti remen s rebrima.

Prilozi

• IMG_20250705_204150.jpg
    IMG_20250705_204150.jpg
    106.9 KB · Pregleda: 21

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,726
Kakva ti je putna brzina,I koliko ga tovariš u radu,ja nastojim ne više od 1200kg. Meni se je osobno Gates pokazao dosta dobar, čak i na zmaju 132,koji puno više troši pogonsko remenje, naravno drugačije su i varijatori riješeni. Ne kažem da rebrasti remeni nebi bili bolji, ali ako je sve ostalo u redu mislim da bi ovaj trebao bar 3-4 godine, mislim pod minimalno.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,115
Što fahr m 750 nebi trebao imati 2 varijatorska remena zbog kutnog prijenosa prema mjenjaču.
Da ima dva, ja sam samo htio ukazati da postoje dvije visine istog varijatorskog remena ovisno o proizvođaču.
Ovaj nižeg profila i meni stvarao probleme jer ipak i dva milimetra prianjanja puno znači.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,726
Da ima dva, ja sam samo htio ukazati da postoje dvije visine istog varijatorskog remena ovisno o proizvođaču.
Ovaj nižeg profila i meni stvarao probleme jer ipak i dva milimetra prianjanja puno znači.
A dal bi to moglo biti zbog potrošenosti bočnih strana remenice zvanih diskovi. Jer moramo priznati da se i oni potroše s vremenom,I onda ta 2mm definitivno igraju, u biti to je potrošenost 1mm na svakoj strani.

Najnoviji postovi

Na vrh