• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

dilema- amazone pneumatski rasipac mjenjati za pneumatsku zitnu sijacicu ili ne ?

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Evo ovako nakon nekog vremena smo konacno uspjeli ici pogledati ovu sijacicu http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/sijacica-zitarice-oglas-7557364
I sasvim je o.k nije nigdje povijana ni varena ni nis.jedina joj je mana sirina,naravno ja bi ja suzio dosta jednostavno na tri metra. E sad ja bi za sijacicu dao ovaj rasipac http://www.njuskalo.hr/zastita-gnojidba-navodnjavanje/amazone-pneumatski-rasipac-oglas-4415498
Meni taj rasipac stoji vec 5 godina jer mi je prevelik.stari mi sad nezna el bi mjenjali ,nije siguran kako bi radila ta sijacica jer nam je nepoznanica.I sta sad da mjenjam ili ne?sta bi vi napravili?:confused::confused:
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Cijena za onu sijačicu je simbolična, obzirom da mehaničke koštaju toliko ili više.
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
rasipac ces tesko prodati. Vidio sam da se dugo vrti na njuskalu a i prijatelj je takav prodavao za trecinu tvoje cijene i nije ga prodao.
Ako ne koristis rasipac a mislis da je sijacica ok,zasto ne..
 
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Da vrti se vec 2 I po godine I u tome svemu su dvojica bili I kao zanima ih,budu zvali ali nist.a rasipac definitivno samo stoji.naravno bilo bi najbolje kad bi ga prodao za kes,ali izgleda da nist od toga.ma budem ja nagovorio starog.sijacia bi isla odma u promet.makar I te sirine zasad a kasnije bi je kratio.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
...ma budem ja nagovorio starog. sijacia bi isla odma u promet. makar I te sirine zasad a kasnije bi je kratio.
Ak ju ne skratiš prije, a bude sijala, nebuš ju ni nikad poslije :D
 
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
To obicno tako I ide.ak se odma nest nenapravi tak I ostane.ipak bi bilo previse 6 metara.:icon_e_sad:
 

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
ja na tvom mjestu se nebi sekunde premisljao, idi i uzmi dok je vruce. imam accord sijacicu pneumatsku barem 10 godina, radi ko cager. bio je kvar jednom, mjenjal sam cijeli sjetveni aparat, al zato kaj sam imal priliku, ubiti, jedan plasticni zubcanik je pukao. sjetveni aparat ti pase od oltove ETA-e, od novih Vogel noot sijacica, djelovi svi pasu.
 
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
danijel hvala na savjetu,mislim da sutra zovem tipa da to mjenjamo a marko velika je vise radi uskih ulaza na polja a imam dosta manjih parcela pa bi je morao svaki čas vući po polju..ali probao bi je ovako veliku sad da posijem ljulj da vidim kak će se ponašati i kako to bude išlo.:icon_winkle:
 
Na vrh