Prekrsio si nekoliko zakona i pravilnika s time: obavljanje gospodarske djelatnosti bez da si registriran za to
Gospodarska djelatnost "na crnjaka" bi znacila da sam radio nesto
svakodnevno i u
kolicinama gdje sam takvim radom mogao ugroziti poslovanje registriranog subjekta iste ili slicne djelatnosti, eventualna prodaja 2-10m2 drva na
godisnjoj razini je smijesna kolicina da bi se mogla okrakterizirati kao gospodarska djelatnost.
prevozio si drva a da nisu imala popratnicu
Vidis, od takvog dugogodisnjeg clana foruma covjek bi ocekivao da zna makar
procitati prvi uvodni post gdje se pocetno opisuje problematika. Dali je ovakvo netocno "lupanje" cinjenica problem mozda osobne prirode ili "namjerna nepismenosti", nebih znao... no svakako mogu istaknuti:
Gdje sam ja to prevozio drva i kada ?
Dali meni osobno treba popratnica ako bi eventualno prodao u svojem dvoristu ?
Znaci mozemo se ne slagati oko tumacenja jednog ili drugoga zakona ali neistinito navodjenje cinjenicnog stanja i argumentiranje netocnim cinjenicama bas i nije u duhu bilo kakve rasprave.
vjerojatno i zakon o zastiti na radu jer atesti strojeva i sl....
Kojih strojeva ? Opet netocno i pretenciozno iznosenje neistine.
Za koji to tocno stroj trebam atest ? Za cjepac manualni od 3kg
Dozvolu za rukovanje motorkom imam i dali kolega mislite da trebam atest i tehnicku dokumentaciju za klin i drveni sćap od 1m?
Zbilja ne znam koji je razlog sto pisete ovakve neistine i izvlacite "cinjenice" koje nisu tocne, ok sto se tice tumacenja zakona i rasprave oko toga ali bi molio da ne pisete nesto sto nije istina i sto nisam ni rekao ni napisao da se dogodilo.
@
sanjar
Nije dosao poziv, cekam pa cemo vidjeti. Inspektor je jer po pretrazi broja telefona u imeniku dobije se broj inspektorata. Prvo je htio da ja dodjem "sutra" prijepodne kod njih a ja rekao da ne mogu i pozvao da oni dodju kod mene kad god hoce... onda smo se malo "natjerivali" jer je on spomenio samoizradu za vlastite potrebe a ja sam tvrdio da nikad nista nisam prodao iz samoizrade sto je i istina.
Onda je rekao da ce kasnije zvati. Onda kad je kasnije ( nakon 10min ) nazvao kakti ne tebam sutra dolaziti, nece ni oni dolaziti kako se dogovaralo u prvom pozivu nego da cekam sluzbeni poziv koji ce oni poslati.
On je krenio "zestoko" u prvom pozivu kao da ja dilam ne znam po 200m godisnje, kada sam ja rekao da nista iz samoizrade nikad nisam prodao, onda da cekam poziv...
U konacnici, ako je telefonski razgovor sniman sad znamo da nije dokaz ako nisam upozoren a nisam...
Sta god mi pricali preko telefona moze okacit macku o rep..
Sluzbeno ispitivanje mora biti kod mene ili kod njih...
Ako cemo strogo gledati zbilja ne znam koji dokaz bi mogli predociti da sam ja ista prodao.
Evo i pitanje za uvazenog clana @
sttipa ako je sposoban istinito i cinjenicno raspravljati:
Ako je zakonodavac propisao "osobne potrebe za kucanstvo" na godisnjoj razini, dakle uvjetovao neko pravo
vremenskim okvirom kako je isto moguce iskoristiti, dali se istekom tekuce kalendarske godine i samog vremenskog okvira to pravo koje je ostvareno kao i
obveze prenose u drugu kalendarsku godinu ako predmet toga prava nije "iskoristen" u potpunosti ?
Nadam se kolega da razumijete pitanje ?
Dakle zakonodavno gledao, sta je sa drvima koja nisu iskoristena u tekucoj godini ? Posto se smiju pisati nova dali "stara", posto vise nisu vezana zakonskim vremenskim okvirom moraju na carinu/inspektorat za unistavanje u slucaju da smo promjenili nacin grijanja ? Dosao plin ili pelet ili dizalica topline, tako svejedno koji vid grijanja... Koliko godina drva moraju "stajati" kako bi se mogla prodati kao osobno vlasnistvo ?