Traktor sam kupio bio je regan ! Nije imao na sebi Anlaser bio je spaljen . Tako da je dovezen na kamionu . Pokusali smo na slep i nakon 800 metara upali ljepo je radio ,nakon toga cimni ga metar upali! Kada sam uspio rijesiti Anlaser nov akumulator 145 Ah vrti ,ali upalit nece .Skinem Diznu ,Bosch pumpu odnesem Bosisti navodno uredjeno ,postavim gorivo ljepo baca na diznu ma nista upalit nece .Predlozim sinu da skinemo glavu da vidimo stanje klipa ,skinuli a celo klipa udara po stublini.Vjerujem da je bio pakung sa nekim karikama. Odlucio sam se za generalku. Ali gjde pronaci stublinu ,klip za traktor iz 66 godine ? Dolazim do podataka da od kamiona VAZ -UAZ moze se ugraditi sklop uz doradu .promjera 130mm , Dajem se u potragu i uspjevam nabaviti sklop iz Rusije .Posto mi je Sin strojarski tehnicar i posjeduje strojeve ,vrlo uspjesno obradjuje stublinu i klip .Ostala je radilica i klipnjaca ,dobijam podatak za mestra iz Karlovca koji moze obraditi radilicu i klipnjacu tako da sam to poslao u Karlovac ,u medju vremenu sin je poravnao glavu .Sad je sve tu vec sam u fazi sklapanja ! Radilica ubacena ,on ima glavne lezaje kao obican kuglicni lezaj promjera 250mm ,postavio sam klip i klipnjacu stublinu upresao uvukao klip povezao sa radilicom .sad treba stezati kako rekoh imam Manual ali tamo je opisano po (Diamo metru ) ja to u zivotu nisam vidio .ja mogu po Nm ali koliko?
I nije mi 100% jasno to faziranje Bosch pumpe ? Razvodje sam uklopio sve oznake 1/1 motor je na prelazu po Bregastoj krug za 360 na paljenju oznake se razidju .posto pise da pred paljenje ide od 29-31 stupanj .Sin ima taj alat koji pokazuje stupnjeve zakrenuli smo motor na 29,5 stupnjeva klip je otisao dole 12mm ,sad mi preostaje da Bosch pumpu utvrdim kad je na fazi .tamo je to opisano da to se radi kapilarom ,ja to nemam dali zna netko od vas neki nacin za ispitivanje .zahvaljujem svima na komentarima !