C
cilevk
Guest
Jel netko zna što o ovoj vrsti voća, koji tip zemlje treba, prodaja....?
...Hrvatska zadovoljava tek dio svojih potreba za jabukama...ovaj statistički podatak korista uvoznici kao pokriće za uvoz...a sam problem i nije u uvozu, već u tome da se počinje s uvozom još dok traje berba, tako da domaća jabuka dobrim dijelom ostaje neprodana...branko64 kaže:Da, s jabukom je i kod nas problem,zato je ja ni nemam.Bilo je puno uvezene iz Austrije i to stare(ujesen)
Znam ja Zapravo čitam iz knjige. Kažu umjereno kisela do blago alkalna, 600 mm padavina pravilno raspoređeno, poželjno navodnjavanje i fertigacija. Poželjan gusti sklop na slabo bujnim podlogama MA, Ča 7 i B29 3,5 x 3 pravilna palmeta sa kosim granama. Može vreteno sa međurednim razmakom 2m. Pripaziti na zaštitu monolije i breskvinog savijača. Sorete sam istraži Još što god?
Od soje :rolfer:....ja malo istraživo o dunji od nje se sve koristi od lista kore do ploda al jbg-a niko ne otkupljuje neznam od čega su ovi pekmezi po dučanima .
Ma dunja je zahvalna vocka, ne mora se previse prskati a ako ne prodas plod uvek moye da se ispece rakija koja uvek ima dobru cenu po litru
Moj zet posadio predprosle godine oko 500 sadnica, a sobzirom kakva je pomama bila prosle godine za sadnicama bice uskoro masa velikih dunjara...
Dal je lani imo roda, prvu godinu sam imo na svojoj dobru kilu a i ove če bit makar sam je presađivo. Šta ima u planu sa rodom sobzirom da bas nema otkupa, kako kažu , pekmez ili rakija
Kako nabaviti sadnicu dunje?
Kupiti ili iskopati pored neke stare dunje, ako je iskopana dali treba cjepiti, kroz koliko vremena se očekuje prvi rod?