Da dam i ja svoj doprinos temi!
Dugme odnosno potenciometar broj
4 kontrolise visinu podizanja poluga kada automatski reaguje na opterecenje pluga ili kada koriguje visinu poluga ako se one spuste same ili podignu , to jest dali ce kada osete opterecenje pluga da plug podugnu za 2,3,4 ili vise centimetara i da ga ponovo vrati u prvobitni polozaj, tj podesava se amplituda podizanja i spustanja poluga.
Toliko o potenciometru 4.
Potenciometar 6 ima funkciju podesavanja osetljivosti reagovanja na opterecenje, ili drugacije i jednostavnije
no sto je radila kod starijih traktora torziona opruga , sad na prednjim krajevima poluga postoje senzori pritiska koji reaguju kada plug zapne raste pritisak na senzor i kada dostigne limit koji vi postavljate potenciometrom broj 6 daje signal potenciometru broj 4 da podigne plug za onoliko koliko ste mu zadali potenciometrom 4, i kada opadne pritisak u senzoru na polugama ( prednji kraj zadnjih poluga) EHR vrati poluge u pocetni polozaj pre reakcije na signal zadatog od strane senzora pritiska.
Nadam se da sam uspeo da vam predocim kako to funkcionise , ako je nekome potreban shematski prikaz radi opravke istog
slobodno me kontaktirajte na pp.
P.S. najcesce problem prave dve diodice na ulaznom kanalu i neka zoner dioda boshova.