• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Električna pila na postolju

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Rekli bi naši ljudi ljeni čovjek svašta izmisli šala nemoj se ljutiti ali ovo je dobra stvar svaka čast inovativno jesi to sam izmislil ili kopiral..
 

mirek62

Član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
30
Ma to je samo proba,još trebaju preinake koje sam kasnije vidio,prekidač bi trebo ugradit na ručki i pilu pomaknut malo bolje napred da ne pili kod samog vrha lista.
Desnu prednju nogu isto ću skratit kao i ljevu jer smeta kad se idu odbacivat odrezani komadi.
 
Posljednje uređivanje:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ovaj je sistem dobar kad sam piliš nemaš problema sa pomicanjem drveta..
 

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Umjesto da pomičem drvo,složio sam postolje kod kojeg pomičem pilu.

Ideja je u redu, samo ja nikad ne bih stajao ispred vodilice. Nikad. Niti u šumi nikome ne hodam ispred vodilice, makar morao hodati 20 metara da dođem iza, niti dopuštam da mi bilo tko hoda ispred dok pilim. S ovim lako ostaneš bez ruke. Izmakne ti se ručka, pegla diže pilu i...
 

Alfada Jadarko

Aktivni član
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
994
[YT]www.youtube.com/watch?v=dR7Gnw98E8o[/YT]
evo nešto slično
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

mirek62

Član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
30
@mcmarko0204
Vjerojatno zbog kuta snimanja,ali ne stojim ispred pile ona je pored mene na oko 40 cm sa desne strane.A kada pilim drugi rez onda još i više jer stalno stojim kod
ljeve noge od postolja.Samo za probu sam palio i gasio na kablu,prekidač ide obavezno na ručku kojom tišćem pilu.Znači kad stavljam i makivam drvo pila ne radi.
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav @mirek
Dobar ti je sistem rezanja...vrlo interesantno, a ona pegla što visi je extra...:weedman:
Al koliko je pametno stojati ispred pile bez štitnika?
Čuvaj se...
 

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,320
hmmm:rolleyess: čista 5-ica za inovativnost ali:finga: u današnje vrijeme kad ima svega za kupiti:toimonster:...od to malo željeza si mogao sklepati i neki manji cirkular, nadam se da nisi kupovao to željezo nego se našlo doma pri ruci...ma uglavnom još jednom čista 5-ica za ideju!!!
 

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
Kupujem pilu, kak i vidite :icon_e_wink: i od svog traženja, došao do podatka da električne pile na papiru imaju bome popriličnu snagu i brzinu!

E sad, mene zanima, jel forumaš, koji je složio ovo postolje ima još u pogonu tu električnu pilu, i kak se ona tokom godina ponaša? Gubi li snagu, jel se zaštopa sva nakon više od 10 minuta rada, jel mazanje lanca još uvijek radi? Ukratko sve.

Naravno i sve druge forumaše, pogotovo električne struke i vi koji imate električnu pilu, molim za savjet, jel bi ova električna pila zbilja mogla biti tak dobra u praksi ko na papiru ili je to zbilja za niš drugo nego za odrezati 2-3 grane na voćki doma?

Konkretno 'gledam' ovu električnu pilu, imao sam je u rukama i mogu reći da mi je ostavila bolji dojam (završna obrada, kvaliteta plastike) nego Makita!
Upaliti ju nisam mogao jer su ovi u Pevec-u, ah što reći, neda im se zahebavati s time da bi kupac probao kak to 'čudo' radi.

Ovaj link sam stavio zato jer ima najviše slika, inače cijena je kod nas 1045kn

http://allegro.pl/pilarka-pila-elektryczna-ryobi-rcs2340-2300w-40cm-i6072765215.html

Znam da vas ima puno kaj bute sad rekli, a kaj ta elektrika, ali svijet se mijenja, auti su na elektriku navodno dobri, pa zakaj ne bi bile i pile.?
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
U šumi na benzinke a kod kuče sve deblje i trupce pilim sa električnom.Kupljena u bau bau i neke 4 leta več radim sa njom sve što je predebelo za na cirkular.Nešto več u šumi razpilim na kotače a ostalo doma i onda na kalač.Ja sam več piso da su elektro prave za kod kuče ali drugi misle da mora smrdet i stvarat buku benzinka.
 

mirek62

Član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
30
Pila sa postolja još uvijek radi,na početku sam i ja mislio,ma to bu zgorelo za par dana,ali sam se prevario.
Dobro nabrušen lanac,pazit na ulje i reži.Možda da ima malo više obrtaja nebi škodilo.
Za kod kuće super stvar,nema cukanja špage,nema dima,nema problema sa svjećicom,sa gorivom(jer taman kad ti treba na brzinu,nema goriva)
 
Na vrh