• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Električno vitlo

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Dujas

Novi član
Tu od
26 Sij 2013
Poruka
7
Pozdrav
Razmišljam da na TV 523 složim el. vitlo 12 V, 4. 3 KW potezne sile 6000 kg.Cijena samog vitla oko 3000 kn plus malo željeza oko 500 kn ,elektrode.Prednosti: vitlo sa daljinskim upravljanjem što je vrlo zgodno kad si sam u šumi a najčešće sam sam.Lakše od vitla na kardan.Sam motor je težak 40 kg +postolje što bi sve zajedno moglo biti oko 100- njak kg.Na Tomeka ( BRUMA) sam sad stavio akumulator 100 Ah i ugradio alternator 90 A od Audia 2000 cm3
Molim Vas jeli ima tko kakva iskustva sa el. vitlom .
Unaprijed hvala .
 

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
kolega i ja sam razmišljao o tom al mi se nekako čini da je jako sporo
malo sam po ebaju gledao te podatke i što se tiče snage nema frke al jedino brzina vitlanja mi je upitna:icon_scratch:
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
nema tomek kile za tak nekaj,zato vitla imaju dasku kaj ga teret ne vuče natrag,a ovak bez toga samo muka,a za nekaj sitno ti se ne isplati.
 

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
ma nije problem stavit dasku i naravno bez daske ni neide al brzina je upitna
 

Dujas

Novi član
Tu od
26 Sij 2013
Poruka
7
nema tomek kile za tak nekaj,zato vitla imaju dasku kaj ga teret ne vuče natrag,a ovak bez toga samo muka,a za nekaj sitno ti se ne isplati.

Naravno el, vitlo bi bilo na dasci tj. na konstrukciji. Što se tiče brzine čini mi se da je premala. Ovo jedno vitlo što sam vidio na njuškalu ima brzinu 6m/min ne opterećen. ako je opterećen npr.sa 1000 kg brzina mu iznosi 4,5 m/min. To mi se čini da bi bilo dosadno isčekivati kladu da se dotegli. Ali pošto se radi o istosmjernom motoru čija brzina ovisi o narinutom naponu a sa upaljenim motorom na stezaljkama akumulatora mjerio sam napon do 14,2 V mogla bi se brzina malo povećati, drugo što sam vidio prijenosni odnos el. vitla 1: 265. Imali tko iskustva kako povećati još brzinu.
 

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,380
......sa upaljenim motorom na stezaljkama akumulatora mjerio sam napon do 14,2 V mogla bi se brzina malo povećati, drugo što sam vidio prijenosni odnos el. vitla 1: 265. Imali tko iskustva kako povećati još brzinu.
Zlatno pravilo mehanike glasi; što se dobije na sili izgubi se na pređenom putu :(wait):

Mani se šume sam.....
 

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
kolega .....EDO je u pravu...ako povećaš brzinu izgubit ćeš na snazi pa ti sad odluči:icon_super:
 

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Električno vitlo za šumu

Pozdrav forumaši,

tražim vašu pomoć u jednoj situaciji. Živim dosta u bregovitom kraju i moja šuma nema ravne površine i dosta je na brijegu. S kultivatorom nema šanse da uđem nutra, jedino veliki traktor može.
Sad idemo rušit uskoro drva a do puta nemreš drugačije nego da ih zvitlaš. Ovaj frajer mi računa 1200 kuna da mi poruši i zvitla par stabala, preskupo kaj se mene tiče budući da mogu sam rušit samo me vitlanje zeza.

Sad sam si razmišljal, jel je moguće skombinirat ovak:
električno vitlo sa kamionskim gurtnama koje se zakopća na jako drvo. Imam agregat sa 2200 W i 70m produžnog kabla. Jeli ima kakvo vitlo na 220 V kaj bi se to moglo skombinirat. Da si potegnem stabala barem do puta od tamo nije problem. Gledam po njuškalu, sva vitla su samo po 12V i za aute.

Ima ko kakvu ideju?
 

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Re: Električno vitlo za šumu

Našel sam nekaj zanimljivog..
[YT]www.youtube.com/watch?v=n_m4h2w7InA[/YT]

ima tko kakvih iskustva? To valja kaj za vitljanje trupca po zemlji?

Edit: Ok kad vidim cijene te šlagira. Spillwinde na ebaju po 1500 eura...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh