• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

elektroinstalacija

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
313
Litam po forumu, ali ne nalazimm temu pa cu pitati ovako. Zna li možda netko gdje bi se kod nas mogle kupiti žice na metre u drugim bojama ( a da nisu one standardne crvena, crna, plava, zuto zelena )? jedino sto sam našao je trgovina kotra, ali kod njih se mora kupiti kolut od 100m ( što mi je previše ).

Je li netko možda kupovao žice preko aliexpressa ili slicnih stranica ( tamo se mogu kupiti u dosta razlicitih boja, ali ssm nekako skepticam malo prema njihovoj kvaliteti )
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
200
ode ima izbora pa vidi, neznam koju boju i prejsek tražiš. S aliexpreson se nebi igra, ko zna po kojem standardu im se izolacija radi, svaka je dobra par godina, pitanje je šta nakon toga i naravno sigurnost kad se žice zagrije oće li odma otić u plamen ili će tinjat.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,197
Elmark su bugari koji preprodaju kinesku robu...
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,434
Može se i kupiti kabel 12, 18 ili slično žila s raznim bojama pa oguliti i iskoristiti ili s brojevima, ovisi o proizvođaču .Iako za traktor nema potrebe to koristiti osim ako nije neki novi s računalom i brdom žica pa za lakše snalaženje.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,197
Višežilci imaju crne žile s brojevima. Nisam videl niti jednog s više od 5 žila u bojama.
 

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
313
Hrvoje, a za kaj ti to treba?
upravo za to sto je jocc napisao..npr, ako bi krenuo vuc novi istalaciju na traktoru pa ds se lakse snadjes kasnije.mislim uvijek se sve rijesi i sa par boja, ali pitam ako mozds netko zna neku trgovinu
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
200
jesi razmišlja da radiš klasika crna-crvena kako je standard za plus i minus i onda samo na krajeve staviš termo bužire raznih boja
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,197
Aha, mislil si na LIYCI kabel...
Ja sam mislil na energetske i signalne.
Ima jedan drugi problem sa svima njima: izolacija vodiča je tanja nego na običnom P/F vodiču, pa podložnija oštećenjima.
 

Najnoviji postovi

Na vrh