• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FARMTRAC protiv IMT 550.10

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kad dođe, obavezno slike kabine, od iza, motor, ma sve poslikaj i stavi na forum! :mrgreen:

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Evo u međuvremenu još koja slikica:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hmmm, neče mi otvorit slike, tj. otvori ih, al su skroz male i ništ se nemože vidjet! :scratch

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Traktor je kupljen u Sloveniji i cijena od 19000 je sa porezom, + sada još homologacija + carinski postupak. Neke specifične opreme (brzine, izvodi vratila...) nije bilo na izbor, već ima kompresor, prednje blatobrane, gornju i donju vuću, radna svjetla naprijed i straga na vrhu kabine, kabina sa grijanjem i ventilacijom, krovni šiberdah, prednji utezi, spojnica hidraulike, šire gume, prekidać kompletne el. instalacije, kočnice potopljene u ulju na sva četiri kotača, automatsko uključenje diferencijala i prednje vuče (by Carraro) i četiri izvoda vanjske hidraulike.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Čestitke na kupovini i nek te dugo služi bez kvarova!

Meni se traktor na prvi pogled sviđa i po izgledu se ne može ni uspoređivati s IMT-om.
I završna obrada mi se čini solidna i puno bolja nego na mom Eurowolfu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E sad se vide slike :mrgreen:

Dost opreme za tak mali i relativno nepoznat traktor, izgleda da je opravdao svoju cijenu, ma sve se bude pokazalo u radu!!!

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Svima hvala na dobrim željama!!

@ M.M.: Gledao sam ja Europarda i čak uzeo predračun, ali kad sam zagledao el. žice i crijeva hidraulike ispod trupa traktora, odmah sam odustao, ali "kolko para tolko muzike". Gledao sam i Eurowolfa, YTO, Sonaliku i MF-a u Jurvalu, Tubera sa lijepim malim Lamburgini motorom, ali svaki od njih ima neke karakteristike koje meni nisu odgovarale, osim male cijene.
Prošao sam i više od pola Hrvatske u potrazi i za boljim traktorima, kao Fendt, Class, New Holland, Hurliman, John Derre, Deutz-Fahr, originalni MF, Lamburgini, Same, Landini, McCormic, Case, Carraro, čak i Zetor... ima se što i vidjeti, doživljaj za oči, ali i za đžep!! Uglavnom, sve su to jači i veći traktori, od 70 KS na više, koji trebaju puno zemlje da se isplate.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Mrk kaže:
Svima hvala na dobrim željama!!

@ M.M.: Gledao sam ja Europarda i čak uzeo predračun, ali kad sam zagledao el. žice i crijeva hidraulike ispod trupa traktora, odmah sam odustao, ali "kolko para tolko muzike". Gledao sam i Eurowolfa, YTO, Sonaliku i MF-a u Jurvalu, Tubera sa lijepim malim Lamburgini motorom, ali svaki od njih ima neke karakteristike koje meni nisu odgovarale, osim male cijene.
Prošao sam i više od pola Hrvatske u potrazi i za boljim traktorima, kao Fendt, Class, New Holland, Hurliman, John Derre, Deutz-Fahr, originalni MF, Lamburgini, Same, Landini, McCormic, Case, Carraro, čak i Zetor... ima se što i vidjeti, doživljaj za oči, ali i za đžep!! Uglavnom, sve su to jači i veći traktori, od 70 KS na više, koji trebaju puno zemlje da se isplate.

U potpunosti se slažem s tobom.
Mi čak razmišljamo da kompletne el. instalaciju na eurowolfu radimo od nova jer nikad ne znaš jel će ti svjetla radit ili će gubit masu kad pritisneš kočnicu :D (žalosno ali istinito)

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Traktor sam dovezao doma i prvi dojam nije loš.Motor živahan,radijus okretanja oko 3,5 metra,kabina prostrana dobro grije,brzina vžnje 40km/h...Sad slijedi ono glavno,a to je da vidim kakav je u polju,održavanje.
Za sad su prve dileme riješene- pitanje na početku kaj kupiti.

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Evo još slikica, slikane su mobitelom po oblačnom vremenu pa možda nisu najoštrije, ali su svakako za pogledati:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,573
Pa zbilja je dobar....a kako me zadnje felge podsječaju na fergusona...

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Još jednom svima hvala na čestitkama za kupljeni Farmtrak.I ja se nadam da neće zezat u radu,sada ga vozim da skupim sate za prvi servis(50 sati, drugi je na 300 sati),onako solo, lijepo ide kao novi.Čekam da padne snijeg da ga probam sa ralicom.
Marko s razlogom te zadnji kotači podsječaju na fergusona jer su zadnje gume 14,9 x 28 ,dok su prve 9,5 R 20.Malo mi je s tim gumama širok za rad između redova pa možda s vremenom stavim 12,4 x 28 .
Pajdo šta se mjenjača tiće malo je nezgodan u sredini, ali ja sam naviknut na IMT 539 koji sam imao dvadeset godina tako da tu nema promjena.Kod Farmtraka 665 DT od 60 KS on ima mjenjač desno.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Nisam se ukljucivo do sada u raspravu jer o traktorima ipak slabo znam, ali mi se "na oko" Farmtrac cini bolji izbor od IMT-a. Kabina i zavrsna obrada, a prema opisu i udobnost rada je ispred IMT-a. Ako su u osnovnoj cijeni hidraulicni prikljuci, poteznice i utezi onda ispadne i po cijeni bolji. U svakom slucaju neka odradi barem kao i onaj 539 koji su prodao. Cestitke :)

B

Bobo

Guest
Ne zaboravi radna svjetla naprijed i nazad, te brisac zadnjeg stakla i puno bolje sjedalo... Vece gume... Ma u globalu gledano BOLIJ TRAKTOR za te novce...

Nije mi tesko ne preporuciti IMT, iako mi je on favorit, no ovdje se jednostavno dobije opreme koju bi na IMT-u morao nadoplatiti i to MASNO... Hidro prikljucci su 700€ nadoplate, a gdje je ostalo.

A ako cemo gledat prednje utege, IMT ima vrlo masine felge i jos u njima utege, ali na farmtracu se mogu skinuti, dok na IMT-u ne...

U svakom slucaju, farmtrac je puno bolji izbor.

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200
Mrk kaže:
Pajdo šta se mjenjača tiće malo je nezgodan u sredini, ali ja sam naviknut na IMT 539 koji sam imao dvadeset godina tako da tu nema promjena
Onda nema problema! :supz:
Sad imaš traktor s kojim si zadovoljan, još da se i oženiš da žena bude zadovoljna... :gitarist: :gitarist: :partyman:
Već je valjda pomalo ljubomorna na Farmtracka koliko si s njim! :mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh