• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FARMTRAC protiv IMT 550.10

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Molim savjet "KAJ" kupiti -kupujem novi traktor od 50 do 60KS, 4WD, širine do 170cm? :scratch

MOJ UŽI IZBOR: Farmtrac 555 DT??

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

IMT 550.10 sa Perkins motorom

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Može prijedlog i drugih traktora te klase!
Primjena u ratarstvu: baliranje, malčer 160, dvoredna sijačica, šprica 400l, obrada zemlje -manje parcele do 5 hektara godišnje ...
 
B

Bobo

Guest
Prevelik traktor nisanis... ali stvarno prevelik... Za obradu do 5 hektara godisnje u malim parcelama, baliranje, dvorednu sijacicu i slicne redove ti je dovoljan i manji traktor...

Ako vec IMT, onda moze i 549 bez prednje vuce, a ako je sve na ravnoj zemlji bit ce dovoljan i 539...

Sto se IMT-a tice, iako ga volim, u zadnje vrijeme im se kvaliteta srozala, tako da ono, a i tvornica je pred prodajom, tako da je i upitno snabdjevanje rezervnim djelovima... istina, prodaje se vec skoro 10 godina, pa nikako ju prodati, ali opet...

Za farmtrac, iskreno, nikad cuo, tak oda ce netko drugi znat udjeliti savjet oko tog traktora...


Sve u svemu, 60ks s prednjom vucom je potpuno neiskoristenje traktora i za te povrsine je bacanje goriva...
 

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Re:Re: FARMTRAC protiv IMT 550.10

Dobro, nije samo 5 hektara, radi se i nešto usluge. Prednji pogon nisanim radi obrade naših zagorskih brega, a bar 50 KS treba za malčiranje.
Imao sam IMT 539, 89 god., prodan neki dan. Više nego dobar traktor, mislim da novi neće biti takve kvalitete - promjeni ulje, sipaj gorivo i vozi! Malac je dobar i okretan ali mu fali prednji pogon i koja KS kad obrađuje brijeg.

Farmtrac se izrađuje u Poljskoj, ima 48 KS, prednja vuča od Carrera i motor od "Forda" tip AF3.315B koji je tiši od Perkinsa IMT-a 550.10.

Ako netko ima iskustva sa Farmtracom, molim da iznese svoja opažanja o kvalitetama (ili manama) tog traktora.
 
B

Bobo

Guest
Ako mozes naci djelova za taj farmtrac i osiguran servis bar na 10 godina, onda te nista ne sprijecava da ga uzmes...

Osobno imam IMT 549 s prednjom vucom i treba mu koljevku pojacavati, ako radis puno zemlje, a kod mene se u njivi prednja vuca ne gasi... Koljevku sam pojacao i sad bez brige, samo toci i vozi... bilo je nekih problema s reklamacijom IMT-a ali to sam sam morao popravljat, jer zakoni u ovoj drzavi nisu jednaki za svakoga, no to je drugi par opanaka.

IMT 550.10 ima vec pojacanu koljevku debelim komadima plocevine i nema sanse da ce se tamo ista dogoditi. na tom traktoru su uklonjeni skoro svi nedostatci sa IMT 549, ako ne i svi, no rezervoar za gorivo mu je prenisko smjesten i ja bih ga u prvih 10 dana ako ne odbio, sigurno ostetio. kabina mmu je odlicno napravljena, unutra sve tapecirano, dvokruzni sistem kocnica, iako ne znam gdj ces naci prikolicu s takvim kocnicama koju on moze vuc ;) te jos neke stvari koje meni na 549 fale, kao npr mjerac ulja u diferencijalu...

Sve u svemu vrlo dobar traktor na oko, samo da ti netko moze jamciti da ces za 5 godina moci naci vodnu pumpu za taj traktor, ili neki dio kompresora, ili neki kriticniji dio koji se moze pokvariti...

jedan covjek je prije nekog vremena kupio IMT 5135 koji ima perkins motor u sebi i otisla mu je pumpa za gorivo i nigdje ju nije mogao naci... sreca njegova pa je domisljat, pa je samo u rezervoar ubacio elektricnu, no nije to TO...

Svakako se za servis i mogucnost dobavke rezervnih djelova raspitaj prije kupovine, nemoj da te niska cjena privuce, pa da se kasnije kajes.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
JA bi možda čak prije uzeo imt-a, ali opet je problem, što kad nešto na motoru ode, a ako nebude dijelova!!!
farmtrac mi je poznat, skoro sam ga prije jedno 3 godine i kupio, 82 ks s prednjom vučom, to je firma u razvoju i ja mislim da nisu loši traktori, dapače puno bolji nego imt!
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
sve je to super al nekako mi imt zvuči bolje i siguran sam da če biti dijelova da se baš firma i proda jer ruku na srce pogledajte malo kolko ima imt opčenito. po meni bi imt bio bolji a to je perkins motor ima djelova. i nekako mi prikladnije izgleda pa čak i lijepše a koliko sam čuo od ponosnih kupaca imt 550.10 prezadovoljni su traktorom. mali jak a nije tolko velik potrošač ko standardni imt čovjek uspoređivao starijeg 549 bez prednje s 55.10 s prednjom i kaže da je razlika jasno vidljiva i u potrošnji i snazi i svemu ostalom. ;)
a za farmtrac sam čuo i sjedio u njemu al neznam izgleda dobro a sad pojedinosti neznam i traktor je stvarno lijep nema mu prigovora a sad kao što i bobo kaže servis i djelovi malo se raspitaj al ja sam svakako za imt prije nego za farmtrack ipak je to imt.
a kolka je kojem cijena s pdv i svim dal znaš?
 
Č

Čugi

Guest
Ma za delove nema problema, ionako je većina delova već godinam iz privatnih radionica ili iz Turske.
 

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Osobno sam isprobao oba traktora i moja razmišljanja su sljedeća:
Farmtrac 555 DT je na oko bolje oblikovan u nekim detaljima, naročito kod kabine: lagano zatvaranje vrata, ventilacija sa tri usmjerena izlaza - na krovu, grijanje prednjeg stakla, grijanje nogu, manja buka motora u kabini, dobra preglednost... Kompresor zraka na motoru se može uključiti po potrebi, ima sklopku za isključenje napona kompletne el. instalacije traktora, automatsko uključenje prednje vuče - proizvođać Carrero, u paketu prednji blatobrani, prednji utezi, gornja i donja vuča, poluga hidraulika, prednja i stražnja radna svjetla na vrhu kabine.
Malo je upitna kvaliteta motora Escort LTD, tip AF3.315 B - da li netko zna nešto o ovom, navodno, Fordovom motoru?!?

IMT 550.10 je na oko zastarjela oblika, na kabini su djeca učila variti, grozni varovi, na mnogo mjesta probija hrđa, sjedište se ljulja, buka u slabo izoliranoj kabini, nepraktično otvaranje haube motora. IMT je kompaktniji, uži i niži, njegove 54 KS (48 KS u Farmtraca) daju mu pokretljivost, to se vjerojatno osjeti i u radu, k tome ima i 500 kg manje ukupne mase.

Cijena oba modela je kao po dogovoru ista, 20800 Eura.

Što se tiće nabavke rezervnih djelova, danas ništa nije sigurno. Za Farmtrac djelova ima u Čakovcu i Ptuju, a za Perkinsa ima generalni zastupnik u Sv. Ivanu Zelini.
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
aha pa dobro ti si najbolje znaš al nekako mi je 20800 puno za traktorčič 55ks ne razumijem se al stvarno je. ja sam zaigrao več za imt al cijena me ubila u pojam
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Čovječe, pa za te novce kupiš belarusa 80 ks koji ovu dvojicu jede za večeru, a barem je traktor provjeren i servisno odličan!
 
J

Jadranko

Guest
slazem se svakako belarus bi bio pun pogodak za te novce.
ali pitanje je dali mu treba toliko veliki traktor.
 

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Točno, meni treba mali okretni traktor sa maksimalno 60 KS radi što manje potrošnje, jer pretežno radim sa lakšim strojevima. Bitna mi je kvaliteta motora, što manje održavanja radi ukupne ekonomičnosti.
Uz gore navedene prednosti i mane oba traktora, najteže je odlučiti koji će biti onaj pravi, zato pitam i vas za mišljenja kako bi odabir bio lakši.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Pa jel si se raspitivao za IMT 560 DV, to su po meni jedni od boljih imtovih traktora i motora, neznam kolika je cijena, al sigurno je puno manja od 20.000 eura!!!
 

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Za IMT 560 nisam se raspitivao jer mi izgleda velik,a izrada i oblik je iz šezdesetih.Gledao sam bolje marke traktora,ali oni su večih dimenzija, od 70 KS na više,a i cijene su oko 30.000 eura.
Raspitivao sam se za Univerzal 523 DT ali ih trenutno ne proizvode.Tako je uži izbor ispao na ovu dvojicu,ali koji?
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
pa jesi gledao same, hurlimane 60ks oni ti nisu veliki a odlični su traktori
 

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,026
Daj si vidi malo traktore iz SDF grupacije. Mislim da bi za te novce našao traktor puuuno bolji od ta oba
Imaš u Jurvalu i Sonaliku, osobno ne loši traktori
 
B

Bobo

Guest
COVJECE... 20 000€...

Svakako i POD OBAVEZNO gledaj traktore iz SDF grupacije, jer je ovo svakako previsoka cjena.
 

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201
Gledao sam i bolje marke,ali su naravno i cijene "bolje",tako da je odluka pala na Farmtraca pa kako bude?Do kraja tjedna čekam isporuku.Vjerujem da će za moje potrebe biti dobar.
 
B

Bobo

Guest
@TX: TO je vjerovatno s porezom, ali opet je preskupo...

@Mrk: Svaka cast na izboru, nadam se da ce te sluziti duuuugo i da ces s njim biti zadovoljan.

Da li si mogao birati kakvu opremu, i ako da, sto si sve uzeo?
 

Najnoviji postovi

Na vrh