• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

fendt utovarivač

D

dgeceg

Guest
evo ovako, na fendtu na nosaču utovarivača puknuo mi je unutra u motoru navoj i sad se šaraf vrti na prazno i nemogu stegnuti,a to mi je važno jer kad bilo kaj radimo s utovarivačem počne ići u jednu stranu, kak bi se to moglo složiti, evo slike(šaraf ide tu gdje je strelica)
 
D

dgeceg

Guest
s čim da bušim novu rupu?mislim da su obične bušilice preslabe za to?
 
D

dgeceg

Guest
utovarivač često skidamo, ali nosač ostaje,tako da se može kemijati s nosačem, najsigurnije mi je da ja traktor odvezem tokaru, pa nek on to složi kak bog zapovijeda?
 
A

AGRIPLUS65

Guest
i naplatiju kako oni hoceju ,ako imas ureznice probaj direkno navoj urizat bez busenja,ili ako je moguce zavari saraf u blok i stavi maticu iz vana
 
D

dgeceg

Guest
tatin jako dobar prijatelj je tokar, tako da vjerovatno neće puno naplatit ili neće uopće
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Pa ako neces tokaru probaj navariti maticu na traktor tako da ce ti onda drzat ako nemas ureznice ili ako ti tokar trazi puno novaca...:)
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
i onda neš pil , ha bobo?
Nikad to više ne bude kako je bilo ..jedino ako se blok rastavi i napravi navoj na stroju .
Navarivati maticu , vijak ili nedaj Bog! zavariti nosač za blok neću ni komentirati ... to nebi napravio ni neprijatelju .
Uglavnom probati napraviti veči navoj kod majstora s naglaskom na majstor koji ima pravi alat je nekakvo ajmo reč dobro riješenje zejebane situacije .
Svakako bi bilo poželjno taj utovarivač dodatno učvrstiti preko nekih slobodnih rupa ili vijaka . Ili napraviti naslon tako da vijek ne nosi na odrez .I polako deca , jes da je to fend ali i on se potrga :oops:
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Nisam ja reko da zavari nosač za blok nego da si pokusa nekak to zavarit da mu nesmeta kasnije ako hoce skinit ......ali nevidi se dobro na slici gdje mu je taj navoj pa je malo tesko rec sta da napravi....:)
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Ajd mi sam reci kak si to uspio potrgat???
Ja sam sa svojim utovarivačem radio sve i svašta ali to nisam uspio...
 
D

dgeceg

Guest
taj traktor je puno odradio, traktor je 1974. godina, a kad je čist traktor izgleda odlično, i izvana je meni lijep, naravno kad je čist, najviše očemo to popraviti jer kad naprijed vozim rolo balu, utovarivač stoji ukoso i onda desna strana trpi, tako da to pokušavamo sad riješiti, znači tokar bi to mogao napraviti, jer on ima puno takvih strojeva za radit navoje
 
D

dgeceg

Guest
strgalo se prošle godine, kad se je strgalo vozio je tata, a traktor i utovarivač su stari, kad voziš rolo bale, po polju trese se i valjda s godinama je to došlo, atko zna šta je rađeno s tim traktorom i utovarivačem prije nego smo ga mi kupili iz njemačke, a i mi smo puno toga radili s utovarivačem, od kopanja rupa, guranje zemlje, vožnj rolo bala, utovar šljunka, ma svašta
 
Na vrh