Svrha mojih pitanja je doći do nekog standardnog filtera koji mi odgovara i koji mogu kupiti u svojoj blizini ili u Zagrebu. Mogu naručiti najbližeg servisera iz Slovenije, koji je radil servis pod garancijom, da mi izmjeni ulje i filter. Osim troška servisa, platil bum oko 40 eura put. Mogu naručiti ulje i filter poštom iz Nove Gorice (Agro Brda) i platiti poštarinu 25 eura, a 5 litara ulja je 26,50 eura. Zamjensko ulje, Shell Rimula R5E 10W-40 (umjesto Arbor Alfatech synt 10W-40) mogu relativno povoljno nabaviti u Zagrebu.
Trenutno je na traktoru original Goldoni filter te on ima Goldonijev cod kojeg nema na netu. Ugrađen na servisu pod garancijom. Ja čuvam tvornički filter ali na njemu mogu samo pročitati brojeve 3332 i ima oznaku utisnutu 13/4 kod malih rupica.
U trgovinama u Krapini sam uspjel pronaći filter te veličine sa ventilom u velikoj rupi (prelivni) ali nema s gumom preko malih rupa.
Siguran sam da se takav filter koristi na nekom autu, samo da mi je doznati na kojem.
Obojici zahvaljujem. ZJ, već prije sam pogledal katalog iz tvojeg linka, ali nema nekaj upotrebljivog.
Ova oba filtera iz mojih linkova bi trebali odgovarati. Barem se tak nadam kad se navodi tlak otvaranja blokade povratnog hoda. To si tumačim da je potreban pritisak od 0,12 bar da se odigne guma s malih rupica. Ostaje mi provjeriti navoj.