• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Filteri - opčenito

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pogledaj purfluks filtere imaju široku ponudu raznih uljnih i ostalih filtera.
Kvalitetni su i drže ih tokić i krešo.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
puki,
ja bi ipak filter s nepovratnim ventilom. Čak mi je serviser skrenul na to pažnju ukoliko budem sam mijenjal ulje i filter.

dejan.d,
jedina primjetna razlika između ovog MANN i mojeg je u broju rupica. Ako broj rupica nije važan, onda je u slučaju jednakog navoja to dobar izbor. Čak sam ga pronašel na
http://www.kupi-ulje.hr/trgovina/fi...c-filter-radne-hidraulike-mann-filter-w-7194/
i nije preskup.
Nalaze se u Svetoj Nedjelji pa se bum najavil i navrnul kod njih kad idem u Zg. Ako prije toga točno utvrdim koji je navoj, mogu naručiti prek interneta s dostavom koja košta 30 kn. Još kad bi oni imali ulje to bi bilo super.
Ostal je još problem broja rupica. Na starom je 6 x fi7 ili ukupno 230,79 mm² presjeka. Ako su 4 rupice onda bi za jednaki presjek trebale imati promjer 8,6 mm.

Ostalo sam apsolviral uz vašu nesebičnu pomoć na kojoj još jemput zahvaljujem. :drink:

Edit:

Pronašel sam tablicu s finim colnatim navojima. Ovaj na filteru odgovara navoju G3/4 - 16 UNF

Prilozi

• Colnati fini navoji za vijke.jpg
    Colnati fini navoji za vijke.jpg
    63.2 KB · Pregleda: 57
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nemaš brige, ak piše da je za taj motor.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
puki,
ja bi ipak filter s nepovratnim ventilom. Čak mi je serviser skrenul na to pažnju ukoliko budem sam mijenjal ulje i filter.

dejan.d,
jedina primjetna razlika između ovog MANN i mojeg je u broju rupica. Ako broj rupica nije važan, onda je u slučaju jednakog navoja to dobar izbor. Čak sam ga pronašel na
http://www.kupi-ulje.hr/trgovina/fi...c-filter-radne-hidraulike-mann-filter-w-7194/
i nije preskup.
Nalaze se u Svetoj Nedjelji pa se bum najavil i navrnul kod njih kad idem u Zg. Ako prije toga točno utvrdim koji je navoj, mogu naručiti prek interneta s dostavom koja košta 30 kn. Još kad bi oni imali ulje to bi bilo super.
Ostal je još problem broja rupica. Na starom je 6 x fi7 ili ukupno 230,79 mm² presjeka. Ako su 4 rupice onda bi za jednaki presjek trebale imati promjer 8,6 mm.

Ostalo sam apsolviral uz vašu nesebičnu pomoć na kojoj još jemput zahvaljujem. :drink:

Edit:

Pronašel sam tablicu s finim colnatim navojima. Ovaj na filteru odgovara navoju G3/4 - 16 UNF
paZI AKO JE WEB TRGOVINA NEBUŠ KUPIL ZA KEŠ , jwbeš capsLk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Navodi se VM motor ali ne model koji imam, a VM ima hrpu različitih motora.

oficir,
hvala na linku. Pregledal sam ga. Po gabaritima sam našel 2 slična, ali nema nikakvih drugih podataka. Kod Tokića mogu pogledati s uzorkom i usporediti.

puki,
hvala na upozorenju. Bum se prije nek idem do njih informiral.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da najboljje uzorak uzet pa usporedit,bilo gdje išao.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kartonski se nemre prati, mora biti poliesterski. Mi smo u firmi prali poliesterske od sačmarilice.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Potopi se filter u toplu vodu u koju se stavi deterđent za rublje, i ostavi se preko noći tako.
Onda se ispere pod slavinom sa laganim mlazom.
Postupak se ponovi ako je voda bila jako prljava.
Potom se filter ostavi malo da se ocijedi, i onda se stavi u neku prostoriju da se polako suši , mjesec dana najbolje i bude kao novi.
Preporučuje se ovo radit dva puta sa istim filterom, poslje toga se filter baca.
Radio sam to.

Najnoviji postovi

Na vrh